Confessions

| 1 reactie

Ik ga jullie eens even wat bekentenissen doen. Niet de meest gênante dingen natuurlijk, maar toch. Voel je vrij om zelf ook iets te bekennen in de comments!

  • Ik heb vrij lang niet geweten wat hutspot was. En ik beweerde dus ook dat ik het nog nooit gegeten had, terwijl ik het eigenlijk juist superlekker vond (en vind). Ik kende namelijk wel de mix van wortels, uien en aardappels, maar als Limburgse noemde ik dat gewoon ‘moeremoos’. Moeren zijn wortels, moos is moes. Dus als ik dat woord in het Nederlands moest vertalen, werd het wortelstamppot. Ik vind hutspot trouwens wel een heel lelijk woord. Het klinkt als iets dat je uitspuugt in plaats van met smaak naar binnen werkt. Ik denk dat dat komt omdat in ‘spot’ vrij veel letters overeenkomen met ‘kots’, en die u in ‘hut’ maakt het er ook niet beter op.
  • Als ik softijs eet, dan zit daar vrijwel altijd discodip op. Discodip is namelijk veel te lekker om alleen te eten als je twaalf jaar of jonger bent. En hoewel het een tikje embarrassing voelt om het te bestellen, is de smaak het allemaal meer dan waard.
  • Ik ben nogal dol op reclamefolders. Als er zo’n lading komt, ga ik lekker voor zitten en pluis ik ze allemaal uit. Maar voordat ik dat doe, sorteer ik ze altijd eerst. De leukste (denk Xenos, V&D, Leen Bakker) onderop en de minst leuke bovenop. Ik heb al ooit van iemand anders gehoord dat zij hetzelfde deed, dus ik ben in elk geval niet de enige die dit doet 😉
  • Al mijn overhoringen, toetsen, tentamens én examens heb ik in/op bed geleerd. Als ik moet typen of schrijven ga ik natuurlijk wel aan een bureau of tafel zitten, maar al het lees- en/leerwerk: liggend op mijn bed. Op mijn bureau was nooit zoveel plek, en matrassen zijn echt i-de-aal om al je boeken, readers, aantekeningen en stencils op uit te spreiden. Ik raad het iedereen aan om het eens te proberen, want mij heeft het qua resultaten in elk geval geen windeieren gelegd.

En nu is het jullie beurt! Wat zijn jouw gekke gewoontes?

Eén reactie

  1. Discodip forever! Al zijn die nootjes natuurlijk ook altijd wel heel lekker…

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge