Blogwinter #2: droomhuis

| Geen reacties

Tijd voor opdracht 2 van Blogwinter! Na mijn kerstverhaal ga ik nu een nog ongeloofwaardiger scenario beschrijven. Want stel je voor dat ik ooit de loterij win (moet ik wel eerst een lot hebben), waar zou ik dan willen wonen? Dit is mijn droomhuis als geld geen rol speelt.

Blogwinter

Mijn droomhuis

Als geld geen rol speelt, zou ik graag een huis willen laten bouwen. Hoe het er van buiten uitziet, vind ik niet het belangrijkste. Dat is eigenlijk net als met potentiële partners: zolang je niet denkt: hè getver, wat lelijk, is de binnenkant simpelweg een stuk belangrijker. Maar goed, als ik toch een enorme bak met geld heb, dan zou ik gaan voor een nieuwbouwhuis in jaren ’30-stijl. Ik vind puntdaken leuk, maar schuine wanden op de eerste verdieping lijken me bijzonder irritant, dus we gaan voor twee verdiepingen recht, en dan een zolder met puntdak en dakkapellen. En ik wil ook een kelder. Laat ik daar eens mee beginnen.

Kelder

In mijn kelder zou ik twee grote ruimtes willen. In een daarvan zou ik een huge-ass voorraadkast willen. Denk Extreme Couponing-stijl, maar dan misschien net wat minder extreem. Hoewel ik, als ik dat droomhuis heb, ook tijd genoeg heb om elke dag dingen te gaan kopen waar ik zin in heb – of te laten bezorgen – vind ik het toch bijzonder praktisch om voorraadjes aan te leggen van dingen die je regelmatig gebruikt. En stiekem ben ik gewoon een enorme hoarder, niet alleen digitaal.

En dan had ik nog een andere ruimte in mijn kelder gepland. Niet lachen, maar daar zou ik een sportruimte willen. Ik ben absoluut geen type dat vaak sport, en juist daarom zou ik het willen. Ik heb namelijk een paar jaar geleden eens een proefabonnement gehad bij een sportschool (drie maanden onbeperkt sporten voor weinig), en dat faalde vooral heel hard omdat ik het altijd zo lang vond duren. Als je een uurtje wil sporten, ben je makkelijk een half uur tot drie kwartier extra bezig met naar de sportschool rijden (ja, ik ben zo’n type dat met de auto gaat…) en je daar omkleden en zo. Met een sportruimte in huis kun je 3 minuten later in je eigen douche staan – of met een zak chips op de bank liggen. En ik weet dat er heel veel mensen zijn die met die redenering een hometrainer of stepapparaat in huis hebben staan dat stof staat te vangen, maar toch: een sportruimte it is.

Begane grond

Op de begane grond zou een brede, niet al te lange oprijlaan – achteruitrijden is niet mijn sterkste punt) leiden naar een carport waar mijn auto onder kan. De garage zou ik gebruiken als lekker grote bergruimte. Daarnaast wil ik een enorme leefkeuken. Het wordt een paradijs voor thuisbakkers, met goede apparatuur (hallo KitchenAid die ik in het normale leven veel te duur vind) en lekker veel bergruimte (hallo verdere uitbreiding van mijn bakstash!). En natuurlijk is er ook een aardig oppervlak aan werkblad. En ik wil graag een fornuis met een pit of zes, zodat je nooit moeilijk hoeft te doen met het schuiven van pannen. Ik moet natuurlijk een grote keukentafel hebben voor alle mensen die komen eten. Die wil ik in de keuken zelf, want eetkamers zijn overrated. Wel zou ik die tafel in de buurt van de en-suite-deuren naar de woonkamer willen hebben, zodat ik de grote tafel die daar staat nog tegen die van de keuken kan zetten als het echt druk wordt.

Om dan ook maar meteen door te gaan naar die tafel en de woonkamer: het is een mooie, houten tafel met allemaal verschillende stoelen. Diverse maten, kleuren en mates van relaxedheid. Dat je eraan kunt zitten werken zonder een halve hernia op te lopen, maar ook lekker achterover kan gaan zitten na een iets te zware maaltijd (zie je, die sportruimte in de kelder is echt een must om niet zo obese te worden dat ik niet meer door de voordeur van mijn huis pas). Ik heb een L-vormige woonkamer, dus vanuit het gedeelte met de tafel, ga je naar De Leeshoek (ja, met hoofdletters). Ik wil zitzakken en hangmatten waar je uren op/in kunt liggen. En de achterste wand die achter mijn tafel begint en naar De Leeshoek leidt, die is dus volledig gevuld met boekenkasten. Het laatste gedeelte van mijn woonkamer is de zithoek met televisie, en natuurlijk een heerlijke hoekbank. Er is veel licht door de grote schuifpui die naar mijn tuin leidt.

Tuin

Ik heb natuurlijk een aardig ruime achtertuin. Doordat-ie zo diep is, is er de hele dag wel érgens zon, dus ik heb allemaal fijne zitjes op strategisch uitgekozen plekjes. Voor de avondzon heb ik een terras met mobiele overkapping, met wederom een lekker grote tafel waar we allemaal aan kunnen barbecueën (Zeg Audrey, denk je ook wel eens aan iets anders dan eten, boeken of honden? Nee, niet echt eigenlijk.) En over die honden gesproken: ik heb natuurlijk ook een eigen agilitybaan, woehoe. Als ik zo veel geld heb dat ik niet meer per se hoef te werken, begin ik een eigen bedrijf om wat te doen te hebben en breid ik mijn hondenroedel nog even uit, want daar heb ik dan toch alle tijd voor.

O, en in mijn tuin heb ik een superschattig gastenverblijf. Een knus plekje met eigen keuken, badkamer en woonkamer, en met een trap naar een vide om te slapen. Ik zag zoiets eens op AirBnB voorbijkomen, en toen heb ik het op mijn wishlist gezet voor mijn droomhuis. Het lijkt me dan trouwens ook echt heel erg leuk om naast mijn eigen gasten ook AirBnB’ers te ontvangen. Het grote nadeel daarvan vind ik normaal gesproken het idee dat er vreemden in je huis komen, maar dat los ik op door ze een eigen sleutel van dit kleine huisje op mijn terrein te geven. En voor al mijn trouwe bloglezers geldt een speciaal tarief natuurlijk 😉

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping vind je een slaapkamer of vier. Ik zou lekker Amerikaans doen en iedereen een eigen badkamer geven. Wie er ooit in die andere kamers gaan slapen, weet ik niet, dus daarom focus ik even op mijn eigen deel. Ik wil een kingsizebed, en een inloopkast annex kleedkamer. Mijn badkamer heeft een geweldige inloopdouche, en hoewel ik bijna nooit in bad ga, zet ik er toch maar eentje in. En ik wil zo’n extra brede wastafel.

Zolder

Ik wilde dus een zolder, maar heb er nog geen héle concrete ideeën voor. Sowieso loopt er een vaste trap naartoe, want ik heb altijd ruzie met onze vlizotrap. Een deel van de ruimte gebruik ik ook weer als opslag, vrees ik. En als ik later kinderen heb, lijkt een grote speelruimte me daar ook tof. Ik zou er ook voorlopig al een game-ruimte van kunnen maken, spelen voor grote mensen. En het is sowieso nooit verkeerd om wat back-upruimte te hebben die je later nog kunt inrichten zoals je wil. Want er is natuurlijk een ding dat ik zeker weet: in dit huis blijf ik sowieso de rest van mijn leven wonen!

Opdracht 3: het meest gênante moment uit je leven

Het is jullie geraden om massaal mee te doen met de derde opdracht. Het is namelijk tijd om het meest gênante moment uit je leven tot nu toe te delen. Beschrijf het tot in detail: ik wil alles weten 😉 Ik lees jullie verhalen graag op vrijdag 15 januari.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge