Babykamer: expectations versus reality

| 16 reacties

Vorige maand plaatste ik een artikel over hoe we de babykamer voor onze tweeling hebben ingericht. Met prachtige plaatjes van een opgeruimde kamer met strak opgemaakte bedjes. Ik voegde toen al een PS toe, waarin ik verklapte dat die babykamer er nu wel íétsje anders uitziet. En ja, daar waren jullie massaal nogal benieuwd naar. En hoewel ik eerst dacht: haha, no fucking way dat ik dat online ga gooien, dacht ik even later: dat moet ik júíst doen. Want ik hou van echtheid. Dus ja. Here it goes. De keiharde waarheid van wat er nu achter de deur van de babykamer schuilgaat…

Babykamer expectations versus reality

Tadaaaaa! Welkom in het chaotische huishouden van verse tweelingouders. Ik heb echt he-le-maal niks aangepast voor de foto’s. En dat terwijl mijn handen jeukten, hoor. Om héél even een paar dingetjes weg te halen. Niet gedaan dus. Ik zal jullie stap voor stap meenemen in wat er allemaal te vinden is op deze halve crime scene, eh, in dit charmante verblijf.

Op links ziet u een charmant babybadje op handige standaard. Ideaal om te gebruiken in de kraamweek en daarna nooit meer. Over de stang en het badje zelf kunt u heel handig natte hydrofiele doeken of druipende badcapes deponeren. Door de praktische wasmand eronder komt vallend wasgoed direct op de juiste plek terecht.

Heeft u zin om de was te doen? Dan vindt u in de andere hoek een wasrek van de Aldi dat u over een deur heen kunt hangen. Wederom een echte aanwinst. Er is door de huidige bewoners gekozen voor deze positionering omdat het wasrek enige geluidsoverlast kan veroorzaken als het daadwerkelijk over een deur hangt.

Het lege babybedje zorgt voor extra opbergruimte, bijvoorbeeld voor een tweelingvoedingskussen, wat hydrofiele doeken en speeltjes. De open bodem vormt een charmant doorkijkje naar dingen die op de grond zijn gevallen door de spijlen, die een zeer ruimtelijk effect geven in deze knusse ruimte.

Het matras, de bijbehorende hoes en het hoeslaken staan voor u klaar om naar te grijpen indien het andere babybedje, gesitueerd in de ouderslaapkamer, genadeloos ondergekotst is.

Ook luiers zijn voldoende beschikbaar in dit vertrek. Bon bébé-luiers uit het gratis babypakket van de Plus hebben een leuk printje, maar zitten voor geen meter. Luiers van het Kruidvat bieden optimaal comfort voor ouder en kind.

De twee aanwezige Maxi-Cosi’s nodigen u uit om lekker met uw baby(‘s) op pad te gaan, als u daar tenminste de gelegenheid voor vindt.

Heeft u de sportfaciliteiten al ontdekt? Profiteer bijvoorbeeld van de mogelijkheid om staand op één been wat rekoefeningen uit te voeren door te reiken naar dingen in de hoek verstopt staan.

In het vertrek is een ruime hoeveelheid warmwaterkruiken beschikbaar. Speelt u gerust een potje Russisch Roulette! Enkele van de kruiken lekken heet water en zouden afgevoerd moeten worden, maar welke zijn het ook alweer? Tot de bewoners eindelijk eens een moment vinden om ze naar het oud ijzer te brengen, kunt u volop genieten van dit spelelement.

Kunt u wel een paar minuten extra nachtrust gebruiken? In het goed geoutilleerde geïmproviseerde keukenblok vindt u een tweedehands waterkoker die is aangesloten op een stopcontacttimer, zodat u ’s ochtends nog even stoïcijns uw ogen kunt dichtknijpen, terwijl de babyflesjes daarna direct klaar zijn om in het hete water te kunnen opwarmen.

Het speels gedeponeerde handdoekje biedt u de mogelijkheid de flessen na het opwarmen af te drogen. Met de geavanceerde thermometer zou u in de toekomst al uw bakdromen waar kunnen maken! Voorlopig biedt het u de mogelijkheid om de temperatuur van de melk snel te kunnen controleren.

Wilt u liever poedermelk bereiden? Dat kan ook! Het bakje en maatlepeltje staan al voor u klaar, net als een ruime hoeveelheid babyflesjes en spenen. Ook aan de vitamine-inname van uw kleine is gedacht. Uiteraard zijn er ook lege flesjes beschikbaar voor een speels decoratief effect.

Heeft u weer eens geknoeid met uw slaapdronken hoofd? Geen probleem! De toiletrol zorgt ervoor dat u ongelukjes altijd snel kunt opruimen!

De ladekasten zijn uiterst geschikt om uw baby op te verschonen. Gebruik daarvoor gerust het comfortabele aankleedkussen. Dit vindt u in een hoek van de ouderslaapkamer, waar het nonchalant in een hoek is gepleurd. Hierdoor hoeft u de comfortabele loungeruimte niet te verlaten om uw baby te voorzien van een schone luier.

16 reacties

 1. Heerlijk dit, zo’n goudeerlijk en humoristisch inkijkje! Gewoon een kamer die nogal praktisch gebruikt wordt. Niks mis mee.
  Overigens staan de boeken nog steeds keurig in hun rek, zie ik. En hé, zolang er boeken zijn, is álles goed toch?
  Naomi postte onlangs…Eén activiteit per dag?My Profile

 2. Ah joh 🙂 nu ben ik ook opgelucht dat je een normal huishouden hebt! Wij hebben nog steeds 2 dozen staan die uitgepakt moeten worden van de verhuizing van een jaar geleden. En geen kinderen of babies hier, maar wel een hond die zijn speelgoed elke dag braaf uit de opbergplek haalt en door het hele huis verspreid.

 3. Heerlijk geschreven! En je moet het jezelf gewoon ook niet al te moeilijk maken. 😉

 4. Hahahaha, dankjewel dat je me een realistisch beeld geeft van hoe het is om kinderen te hebben 😂

 5. Hahaha heerlijk beschreven. Gelukkig zijn ze schattig hé 😉
  Lesley postte onlangs…De unsuccessful adulting tagMy Profile

 6. Haha geweldig! En herkenbaar ook 😉 Misschien moet ik ook eens zo’n post maken :p
  Irene postte onlangs…2022 • Week 16My Profile

 7. Tja… de realiteit… Goed dat je dat laat zien. Dat zouden meer mensen moeten doen.
  En je commentaar is meesterlijk.

 8. Geweldig geschreven.
  Tjah, het is wat het is toch?
  Zo simpel is dan geluk postte onlangs…Het is over en voorbij: de kiesMy Profile

 9. Haha zo is het allemaal maar net 😉

 10. Geweldig dit! Zoals alles met kinderen; je groeit er in, he?
  Dit is alvast een voorproefje op twee puberkamers straks.
  PS: Kruidvatluiers waren 30 jaar geleden al fantastisch!

 11. LOL. Ik vind dit heerlijke foto’s, want zo gaat het inderdaad : )

 12. Geweldig leuk dit! Zo echt en superleuk en pakkend geschreven!
  Giovanna Jansen postte onlangs…Zo maak je van je voornemen een boek te schrijven een planMy Profile

 13. Hahaha, ‘enkele van de kruiken lekken, maar welke zijn het ook alweer?’ Prachtig 🙂
  Mille Pagine postte onlangs…Vier fantastische boekenMy Profile

 14. Hulde! Dit is de realiteit, in tegenstelling tot die instagram-perfect plaatjes haha
  theNextG1rl postte onlangs…Zoeva kwastenset voor de ogen || ReviewMy Profile

 15. Haha heerlijk dit! Ik begrijp dit heel goed. Mijn jongste is nu 1,5 jaar en we hebben eindelijk wat minder `rommel`.

 16. Hahaha zo waar! Rhea is intussen 1 jaar gepasseerd, maar slaapt nog bij ons. We willen binnenkort eens proberen haar in haar eigen kamertje te laten slapen, maar dat wil ook zeggen dat we nu toch wel al die rommel moeten opruimen hahaha nooo!
  Tamara postte onlangs…Rhea jaarbrief 1My Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge