Aanraders #3: food & feest

| 7 reacties

Hallo daar! Mijn blog staat nog steeds op een heel laag pitje, maar ik MOET even een paar heel leuke dingen met jullie delen. Niks is gesponsord, maar ik ben oprecht heel enthousiast over deze vier aanraders. Ze hebben allemaal te maken met eten en/of feest, dus what’s not to like?

Beeldbank paardenbloemen (1)

Biologische mango’s kopen via Crowdfarming

Ik ontdekte laatst via een kennishet platform Crowdfarming. Hier kun je allerlei biologische producten kopen, rechtstreeks van de boeren. Ik bestelde een doos van maar liefst 5 kilo mango’s – en ik kon het uiteraard niet laten om een foto te maken met nog 8,5 kilo Mango erbij 😉

biologische mango's Crowdfarming

Deze mango’s komen niet uit Zuid-Amerika, maar uit een gebied in Spanje waar ze ook perfect kunnen groeien. Bij Crowdfarming noemen ze het de Tropiterranean. Oftewel: ik kan mijn favoriete fruit nu op een heel milieu-verantwoorde wijze in huis halen. En hoewel ik het dus het ultieme zomerfruit vind, zijn ze dus tot november in het seizoen. Als je snel bent, kun je nog een doosje scoren.

Enne, mocht je nou denken: 5 kilo mango, is dat niet belachelijk veel en HOE krijg je dat ooit op? Nou, dat viel dus wel mee. Ze kwamen onrijp aan, en binnen twee weken waren ze allemaal heerlijk zoet geworden. Ik verwerkte/gebruikte er dus meestal 1 of 2 per dag, en pas op het laatst heb ik een deel in blokjes ingevroren.

Duurzame vlaggenlijnen

Nog meer verantwoords: vlaggetjes! Ik wilde al een tijdje duurzame vlaggetjes kopen voor de kinderen. Want die twee kleintjes zijn alweer ruim 10 maanden… Eerst stuitte ik op vlaggetjes van vilt, gemaakt van reststoffen. Hun klantenservice bleek alleen niet zo flexibel – je kunt kopen wat er op hun website staat, maar verder wilden ze niet meedenken.

Maar even later stuitte ik op iets véél leukers: vlaggenlijnen van restjes gordijnstoffen van L.A.P. Atelier. Die letters staan voor liefde, aandacht en progressie, en het atelier is een sociale onderneming waar slachtoffers van huiselijk en/of seksueel geweld hun leven weer in eigen hand nemen. Je kunt hier meer lezen over de organisatie.

Ze hebben al een uitgebreid assortiment, en daarnaast bleek het ook mogelijk om letters op de vlaggetjes te drukken. Wat ook tof is, is dat elk product uniek is omdat het echt gaat om restjes stoffen. Wat je in hun webshop ziet, geeft dus alleen een beeld van de stijl van je product.

duurzame vlaggetjes van LAP Atelier

How To Cook That

Ik heb hier om een of andere reden nog nooit iets verteld over een van mijn favoriete YouTube-kanalen: How To Cook That. De vrouw achter dit kanaal is Ann Reardon, een Australische voedingswetenschapper die niet alleen prachtige gebakken kunstwerken maakt, maar ook veel (deels heel gevaarlijke) virals debunkt. In al haar filmpjes zit zo veel liefde en aandacht!

Een van haar series is de Cake Rescue, waarin ze niet alleen vertelt waarom een taart mislukt, maar ook tips geeft over hoe je je cake disaster kan redden als het al te laat is.

Het ultieme boek voor Kerst

Mijn favoriete auteur heeft een nieuw boek uitgebracht – en wat voor een! Zoals ik laatst tegen een vriendin zei die twijfelde waaraan ze haar boekenbon zou besteden: “Boeken van Lis stellen nooit teleur”. En dat was dus nog vóór ik dit nieuwe pareltje las.

Recensie Langste. Kerst. Ooit. Lisette Jonkman, leuk feelgood boek voor kerst

Tja, wat kan ik zeggen. Met Langste. Kerst. Ooit.  heeft Lisette Jonkman zichzelf weer overtroffen. Het boek gaat over Noëlle, voor wie Kerst het hoogtepunt van het jaar is. Ze regelt elk jaar een fantastisch feestje voor haar familie en beste vriendin waarbij alles tot in de puntjes klopt. Maar dit jaar verloopt het anders. Opeens gaat álles mis dat maar mis kan gaan. Van een tafel die in de fik staat tot brekende vliezen op haar nieuwe dure stoelen: het is een rampzalige Kerst voor Noëlle. Tot ze de volgende ochtend wakker wordt en het wéér Eerste Kerstdag is…

Het boek is weer ouderwets hilarisch en meeslepend, maar bevat zeker ook de nodige diepgang. Een ideaal kerstcadeau voor jezelf of iemand in je omgeving. Scoor ‘m bij je lokale boekhandel en kruip in de kerstvakantie lekker op de bank. Ik heb ‘m al gelezen, maar ik overweeg serieus om ‘m eind december alweer te herlezen.

Heb jij nog leuke aanraders?

7 reacties

 1. Oeeeh leuk, ik ga binnenkort eens in de kringloop speuren naar Lisette Jonkman, klinkt gezellig. En die mango’s, mijn hemel. Ik wil je niet #mangoshamen, maar ik ken niemand die zo vreselijk veel mango’s gebruikt 😂

 2. Haha dat boek heb ik op mijn lijst gegooid! Ik lees eigenlijk nooit specifieke kerstboeken (enfin ja, behalve soms ‘Harry Potter herlezen met kerst wat ik toch ook een béétje aan die periode link), maar nu denk ik: euh waarom doe ik dat nog niet haha?
  Lesley postte onlangs…EUH JA #80My Profile

 3. Lief dat je dat even met ons komt delen! Dat wordt gewaardeerd, hoor. Als dank heb ik alleen geen aanraders voor jou. Ik heb echt serieus zitten denken. Maar er kwam niets bovendrijven. Sorry..

 4. Die vlaggetjes zijn leuk zeg! En het boek van Lis staat bij mij uiteraard ook op mijn leeslijst. Je hebt gelijk: iets van Lisette Jonkman stelt nooit teleur.
  Naomi postte onlangs…Boekenpraat: Hoe mijn leesliefde begon (basisschool)My Profile

 5. Wat een geweldige vlaggetjeslijn! Zeker ook omdat hij duurzaam is. En dat crowdfarming ga ik eens nader onderzoeken. Dat spreekt me erg aan.

 6. Het boek zet ik op mijn lijstje! Ben zelf niet zo fan van mango’s maar als dat wel het geval is snap ik dat je heel content bent met 5 kg :p
  Irene postte onlangs…Day Zero Project • Update 2My Profile

 7. Het boek van Lisette Jonkman staat ook op mijn lijstje, goed om te weten dat het inderdaad niet tegenvalt. 🙂
  Giovanna Jansen postte onlangs…November 2022 | een overzichtMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge