12 kerstclichés die iedereen herkent

| 19 reacties

De feestdagen: sommige mensen vinden het een verschrikkelijke periode, anderen kijken er al het hele jaar naar uit en kunnen niet wachten om helemaal los te gaan. En ik? Ik zit daar ergens tussen. Ik vind de kerstperiode altijd heel leuk, ben dol op kerstliedjes en hou van de sfeer die een kerstboom en alle lichtjes brengen. Na een tijdje ben ik er altijd wel weer klaar mee en vind ik het prima om weer 11 normale maanden op de kalender te hebben staan. In dit artikel deel ik een aantal kerstclichés waar je ongetwijfeld een deel van herkent!

Kerstcliches ergernissen tijdens de feestdagen, kerstbingo, feestdagenbingo

12 kerstclichés die iedereen herkent

 1. Het optuigen van de kerstboom gaat nooit vlekkeloos. Om te beginnen: die k#*&^$-kerstlampjes uit de knoop halen! Aargh!
 2. Zitten de lampjes er eenmaal in, dan volgen nog de ballen en andere decoraties. Die wil je toch een beetje goed verdelen over de kerstboom. O, daar hangt nog te weinig… ja, perfect! O wacht, daar is ook nog een lege plek… Grr!
 3. Bizarre drukte in de supermarkt. Need I say more? Boodschappen doen op 23 of 24 december is een helse uitdaging. Ik heb al zoveel mogelijk vroeg in huis gehaald, zodat ik supermarktbezoekjes op de drukste dagen hopelijk kan vermijden.
 4. Van die súperoriginele Chris Rea-grappen op social media. Je krijgt de groeten uit 2008…
 5. Fijne kerstvakantie! Ja, jij ook hè? Fijne dagen! Geniet ervan! En dan twee weken later “vrolijk” verder met de beste wensen-parade die maar niet wil stoppen.
 6. De All You Need Is Love-kerstspecial is een aaneenschakeling van clichés – zie ook mijn bingokaart – maar de overmatige sponsoring is toch wel het meest irritant. Met als absoluut dieptepunt die keer dat de verre winterse reis naar het tot Christmas Island omgedoopte ging. Never forget…
 7. Drie kilo kerstkransjes in je maag als je probeert te slapen.
 8. Zeggen dat je écht niet voor de triljoenste keer Home Alone gaat kijken, maar het uiteindelijk toch weer doet…
 9. Het moment dat je moeder volledig in de stress raakt tijdens het kerstdiner om een miniem detail. Ik bedoel: is er ooit een kerstdiner uitgelopen op een ramp omdat je in plaats van de verdwenen kerstservetten iets met een Paasthema moest gebruiken?
 10. Dat je al tijdens het voorgerecht morst op je nieuwe kerstoutfit die eigenlijk helemaal niet lekker zit. Mijn tip: voer de dresscode pyjamabroek en kersttrui in.
 11. Dat ene ding uit het kerstpakket dat niet te vreten is dat maar op tafel blijft staan, en je schoonvader die aandringt om vooral nog iets te nemen…
 12. Na het diner zweren dat je de volgende dag écht niks meer hoeft te eten, maar om 9 uur ’s ochtends alweer een kerstkoekje uit de boom plukken. Waarom zijn die krengen toch zo onweerstaanbaar?

Wat is jouw favoriete kersttraditie of grootste ergernis tijdens de feestdagen?

19 reacties

 1. Ja hoor, allemaal herkenbaar. Hilarisch blogje dit! Mijn grootste ergernis is denk ik dat iedereen al wéken van tevoren vraagt ‘wat je gaat doen’. Eh, ik vind twee dagen een beetje veel, dus ik lees Eerste Kerstdag een boek (met wat lekkers, duhu) en Tweede Kerstdag ben ik bij familie. Die blikken die je dan krijgt, als je zegt dat je één van de twee dagen thuis bent. Horror!

 2. Sommige dingen zijn herkenbaar. Ik vind de dresscode pyjamabroek en kersttrui perfect! Gelukkig is bij mij in de familie niemand een overdreven kerstvierder. We eten gezellig samen en geven cadeautjes, maar dat is het ook.

 3. Wat een leuk en herkenbaar lijstje! Inderdaad, die kerstlampjes uit de knoop halen is vreselijk. Ik houd niet van de drukte die de feestdagen met zich meebrengt. Het liefste vier ik dan ook kerst thuis met mijn gezin, in pyjama of kersttrui!

 4. Kerstmis …

  Ik ben duidelijk geen fan..

 5. Hahaha, grappig! Vooral de All You Need Is Love ergernissen – geen kerstmis zonder dat programma, maar WAAROM toch al die reclame?! – en de gestresste moeders. 😛

 6. Haha sommige zijn zeker wel erg herkenbaar!

 7. Dat niemand het leuk vindt om ‘gezellig’ met het gezin te gaan wandelen…. Daar loop je dan, met allemaal chagerijnige koppen om je heen.

  Vrede op aarde.

  • Haha, o ja! Alle generaties samen op pad. Ik kijk er met een glimlach naar als ik ‘gewoon’ met de hond wandel. Wat ik wel altijd stom vind, is dat ze dan door het bos lopen met hun nette kleding en dan van die angstige blikken richting mijn hond werpen, bang dat die ze vies gaat maken. Eh, deze hond loopt elke dag hier en jullie een keer per jaar?

 8. Heerlijk herkenbaar, ik kan altijd genieten van die stressende mensen ga ik met liefde voor in de rij staan. En dan allemaal veel te veel kopen natuurlijk.

 9. Jaaaa All you need is love is stiekem heeeeel leuk!

 10. Haha, herkenbaar!

  Fijne kerst!

 11. Haha, wat een heerlijk lijstje! Veel van de clichés zijn nogal herkenbaar. Ik weet nu al zeker dat op mijn kerstoutfit al na een paar uur een of andere vlek zal belanden (best riskant, zo’n beigekleurig jurkje!). En inderdaad die drukte in de supermarkt… ik blijf mee daar soms over verbazen. Alsof iedereen het hele jaar door geen boodschappen doet en opeens voor kerst van alles gaat inslaan, haha.

 12. Zo heerlijk herkenbaar. De lampjes uit de knoop krijgen is altijd weer een uitdaging. En supermarkten houd ik al niet van, dus die probeer ik -net als andere winkels- juist te vermijden de dagen voor kerst.
  Hier wordt elk jaar met kerst monopoly gespeeld en we geven elkaar cadeautjes.

 13. Heb Kerstversiering altijd uit mijn huis kunnen weten, maar met kind ontkwam ik er niet meer aan. Ik vind die dagen en gedoe er om heen altijd zo overdreven.

 14. All you need is Love vind ik ook verschrikkelijk. Verder geniet ik tegenwoordig erg van Kerst. Wij verstopten – als kersttraditie – kindje Jezus altijd ergens in huis. Zo zag-ie nog wat van de wereld in plaats van alleen maar stom te liggen in die kribbe.

 15. Een aantal punten zijn zeker herkenbaar!
  Wij gaan gewoon lekker uiteten overigens, dan heb je al die kerstdiner stress niet. Heerlijk.

 16. Wij vieren kerst nooit echt uitgebreid, maar puntje 10 zou iets voor mij zijn. Ik mors overal op omdat ik gewoon onhandig ben. Het shirt dat ik nu aan heb is ook al slachtoffer van mijn klunzigheid. Er zit ergens een chocoladevlek. Hij gaat straks gewoon de was in hoor, maar ik ga de moeite niet doen om nog een nieuw shirt te pakken. Om er straks weer iets op te morsen zeker. Mijn probleem is dat ik al ieder jaar roep dat ik en mijn zusje eindelijk eens de kamer gaan versieren voor kerst. Welke kamer in het huis is nog steeds niet versierd dit jaar? Juist…

 17. Haha, mooi lijstje! Heerlijk dat wij 2e kerstdag gewoon met broer en zus vieren, dus dat wordt comfortabel en gezellig!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge