10 redenen om jaloers te zijn op een 1,5-jarige

| 4 reacties

Neefje F. is inmiddels alweer 1,5. Nu ben ik gelukkig geen mommyblogger – en al helemaal geen auntieblogger – dus maak je geen zorgen. Ik ga jullie niet vervelen met een verhaal over hoe snel het gaat (heel snel), hoe schattig hij is (heel schattig) en hoe ontzettend slim hij wel niet is voor zijn leeftijd (heel slim). Nee, ik ga jullie vertellen waarom ik af en toe gewoon strontjaloers ben op dat kind. Dat hij een lucky bastard is met zo’n leuke tante spreekt natuurlijk voor zich – kuch -, maar verder heeft hij ook gewoon een bijzonder leuk leven op dit moment. Dit zijn tien dingen waar ik stiekem heel erg jaloers op ben.

 1. Je mag iedereen in je omgeving een belachelijke bijnaam geven, want ze vinden het allang schattig dát je hun naam probeert te zeggen. (Niemand anders mag me Titi noemen, begrepen?)
 2. Het is nog volledig sociaal acceptabel om met je handen te eten.
 3. En als je je bordje leeg hebt, scheppen ze met plezier nog wat op als je laat blijken dat je het lekker vond. “Ach, wat kan hij toch goed eten, hè? Knappe jongen! Wil je nog wat?” Geniet er nog maar even van, Neefje F., want voor je het weet noemen ze je dan opeens een vreetzak.
 4. Zin om te slapen? Ga liggen en dóé het gewoon. Want er is natuurlijk niets zo schattig als een klein kindje dat spontaan omvalt van de slaap. “Dan zal hij het wel nodig hebben gehad. Doe maar lekker slapen!” Hoor ik nou nooit als ik te lang in mijn nest blijf liggen. Het is niet alleen all you can eat voor dreumesen, maar blijkbaar ook nog all you can sleep. Hmpf.
 5. Als je 1,5 bent, mag je hysterisch blij worden van álles. Niks “stel je niet zo aan”, gewoon blijheid all the way.
 6. En je mag ook vreselijk trots zijn op alles wat je doet. Dan heb ik het niet alleen over dingen als leren lopen, maar als je besluit een feestje te maken van het feit dat je een blokje in het juiste gat hebt gedaan, juicht iedereen mee. HOERA!
 7. De gehele mensheid gaat er ook vanuit dát je alles kunt dat je wil proberen. “Ja, toe maar! Je kunt het wel! Probeer nog maar eens een keer. Jaaaaaa, wat kun je dat goed!” Waarom stoppen we met dat aanmoedigen als je ouder wordt? Waar komen al die beren op de weg (“Zou je dat nou wel doen? Je hebt het al druk genoeg/niet genoeg aanleg/toch wel wat beters te doen!”) toch vandaan?
 8. Je kent het wel: je bent nét lekker ergens mee bezig, moet je naar de wc. Zeg maar dag tegen de flow waar je in zat, of de perfecte zithouding die je net gevonden had. Opstaan zul je, want het laten lopen is geen optie. And the baby strikes againlet it go, let it goooo! En lekker doorgaan met waar je mee bezig was 😉
 9. Je hebt nóóit haast. Tijd, horloges, klokken? Dat zijn gekke dingen waar volwassenen zich mee bezig houden.
 10. Schommels, glijbanen, schaamteloos kinderfilms kijken… Het mag allemaal als je 1,5 bent. En als je niet alleen durft/wil, kun je altijd je tante meenemen. Heeft die ook een mooi excuus om kinderachtige dingen te doen 😉

Droom jij er ook wel eens van om weer even héél jong te zijn?

4 reacties

 1. Nummer 7 is ZO WAAR! Net als 2. 9 en 10 trouwens. Hoewel ik dat laatste nu ook nog steeds gewoon doe…
  Maaike postte onlangs…M(u)y diary: Oktober #1My Profile

 2. Haha! Mijn zus heet ook Audrey en sinds haar nichtjes haar Oki noemen doen wij dat met z’n allen ook… 😀
  Die nichtjes zijn ondertussen al zo oud dat ze al lang gewoon Audrey zeggen, maar wij worden nooit volwassen
  Tessa | 52druppels.nl postte onlangs…En ondertussen…My Profile

 3. Dat altijd en overal in slaap vallen doe ik ook nog gerust hoor. Bij voorkeur op maandagochtend. Op kantoor.
  Ilse postte onlangs…Niemand weetMy Profile

 4. Haha zeker waar al deze puntjes. Hoewel volwassen zijn ook z’n charmes heeft 😉

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge