Voorproefje ‘Laat me jou zijn’ (Petra Kruijt)

| 1 reactie

Via de Facebook-pagina van Nederlandse Chicklit (Uitgeverij Zomer & Keuning) kon je een voorproefje van het nieuwe boek van Petra Kruijt, Laat me jou zijn, winnen. Ik deed graag mee, want ik vond De Mannenmaker, het vorige boek van Petra Kruijt, een erg geslaagde chicklit. Vorige week viel er een leuk pakketje in mijn brievenbus, met een ansichtkaart, spiegeltje en natuurlijk een voorproefje van het boek zelf.

Laat me jou zijn Petra Kruijt (voorproefje)

Laat me jou zijn gaat over de twee zussen Susan en Lisan. Susan heeft een leuke baan, mooi appartement en een vriend die hun toekomst samen helemaal ziet zitten. Toch besluit ze haar hart te volgen en haar leventje in Nederland achter te laten: ze verhuist naar San Francisco. Lisan, haar vier jaar jongere zus, heeft altijd in haar schaduw gestaan en heeft het gevoel dat ze toch nooit aan Susan zal kunnen tippen. Tot ze naar de Verenigde Staten vertrekt en Lisan niet alleen voorlopig intrekt in haar zus’ appartement, maar langzaam haar leven overneemt…

Laat me jou zijn Petra Kruijt (voorproefje)

Op basis van de flaptekst had ik het idee dat er een sterke rivaliteit tussen de zussen zou zijn. Dat bleek al lezend erg mee te vallen: het is meer bewondering van Lisans kant en oprechte zussenliefde van die van Susan. Een goede keuze! Wat ik daarnaast erg leuk bedacht vind, is de ambiguïteit van de titel. Laat me jou zijn vormt een geheel, maar laat me is van toepassing op de vrijheidsdrang van Susan, terwijl jou zijn is waar Lisan van droomt.

Ook de rest van de voorpublicatie maakte me erg enthousiast: al meteen voldoende diepgang, een lekker tempo en natuurlijk weer de fijne schrijfstijl die we van Petra Kruijt gewend zijn. Wel was het stukje natuurlijk veel te kort naar mijn smaak – gelukkig bevat het hele boek ruim 300 pagina’s – maar dat ik zo baalde toen ik dit kleine voorproefje ‘uit’ had, is natuurlijk vooral een goed teken!

Laat me jou zijn Petra Kruijt (voorproefje)

Laat me jou zijn ligt vanaf 1 november in de boekhandel en kost 15 eur0 (e-book €6,99). Online kun je hem alvast reserveren.

Eén reactie

  1. Wat een leuke manier om zo al wat meer over een boek te weten!
    Want ik vind het toch altijd lastig om enkel met tekst op de achterkant van een boek te beslissen of ik hem mee neem. 🙂
    Caroline postte onlangs…Picture Perfect #12My Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge