Over chocola en awesome boeken

| 1 reactie

Het begon er allemaal mee dat Ilse, Lilian en ik besloten dat we vanwege onze gezamenlijke liefde voor boeken en chocola maar eens moesten gaan meeten. Dat was erg gezellig, en verrassend genoeg hielden we ons nog vrij aardig in met chocola eten en boeken kopen. Ik kocht zelfs alleen maar een notitieboekje. Netjes dus.

Maar toen bleek dat Ilse en Lilian wisten van het bestaan van een aantal online boekenwinkels waar je licht beschadigde boeken met korting kon kopen. In eerste instantie ging ik kijken op twee Nederlandse sites, Voordeelboekenonline en Boekenkraam. Vond ik wel zo aardig voor mijn medelezers aka boekenleners. Helaas bleken de boeken die het hoogst op mijn wishlist staan niet in beide winkels te koop te zijn. Op twee plekken bestellen met twee keer verzendkosten leverde toch een bedrag op dat ik iets te hoog vond voor nu.

Dus toen ging ik naar de Engelse sites. En daar ging ’t nogal mis 😉 Bookdepository bleek helemaal geen verzendkosten te hanteren, en bij Awesome Books is verzending voor niet-Britten gratis als je 2 of meer boeken bestelt. Geen probleem, want ik bestelde er uiteindelijk… eh… 6. Maarrrr: daar betaalde ik nog geen 17 euro voor! Koopje dus! Het ging wel om tweedehands boeken. Normaal gesproken koop ik die niet graag online, maar de prijs én het feit dat Awesome Books de boeken beoordeelt voor ze ze op hun site plaatsen trokken me over de streep.

Awesome Books geeft aan dat bezorging in Europa 3 tot 14 dagen duurt, en bij mij was mijn hele bestelling gisteren (na 8 dagen) binnen. Prima dus!

Even een paar fotootjes om hun conditie te laten zien.

102_3483102_3493b

Je ziet dus wel dat ze gelezen zijn – bij ’t ene meer dan bij ’t andere – maar overall ben ik zeker tevreden met mijn aankopen. De meeste van de boeken had ik trouwens al gelezen, maar ik wil ze toch ook graag in mijn eigen collectie hebben.

Enne: misschien is je opgevallen dat deze boeken nog iets met elkaar gemeen hebben? 😉 Ik hou nogal van de boeken van Lisa Jewell. Soms worden ze onder chicklit geschaard, en hoewel ik dol ben op goede chicklits, gaan haar boeken toch een stuk verder en diepgaander en missen ze vaak het merendeel van de typische chicklit-elementen. In elk geval vind ik dat Lisa Jewell ontzettend prettig schrijft en dat haar boeken spanning bevatten zonder naar het thriller-achtige te gaan. Zeker aanraders dus!

Ga jij ook even rondneuzen in de online boekenshops? Dan bied ik alvast mijn excuses aan aan je bankrekening 😉 Oh, en als jij ook iets gelezen hebt van Lisa Jewell hoor ik graag wat je ervan vindt en of jij nog een goede omschrijving weet!

Eén reactie

  1. Hahaha ja sorry dat ik je die site gegeven heb.. Je boeken zien er nog mooi uit! Ik heb nog nooit iets van Lisa Jewel gelezen, maar ik ga ze wel even opzoeken nu!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge