Ik ging weer naar het Boekenfestijn

| 9 reacties

De afgelopen week las ik zo’n beetje elke blogpost die ik tegenkwam over het Boekenfestijn in Rotterdam. Met een bezoekje aan het Boekenfestijn in Maastricht in de planning, was ik erg benieuwd naar een voorproefje van wat ik er zou kunnen vinden. Veel book hauls bleken echter maar een paar boeken te bevatten. Applausje voor alle boekenliefhebbers die zich netjes wisten in te houden bij het aanzicht van al die boeken, maar een beetje jammer voor mij. Helaas (of gelukkig) kan ik me nu bij het groepje aansluiten dat zichzelf in bedwang wist te houden. Ik kocht een stuk minder dan vorig jaar, maar ben wel erg blij met mijn aankopen!


Boekenfestijn, Rachel Shukert, Alles wordt fantastisch

De cover van dit boek sprak me aan, en toen ik de tekst op de achterflap las, werd ik alleen maar enthousiaster. Het is geschreven door en gaat over Rachel Shukert, een New Yorkse actrice die voor haar werk in Europa terecht komt. Ze beschrijft haar cultuurshock en visie op onder andere de Nederlandse cultuur. In een van de recensies op de achterkant wordt haar humor geprezen en toen ik even door de eerste pagina’s bladerde, was ik meteen verkocht door haar komische, ironische schrijfstijl. Die mocht mee!
Boekenfestijn, Annabel Pitcher, Mijn zus woont op de schoorsteenmantel

Over Mijn zus woont op de schoorsteenmantel las ik deze week bij Anneke, die lovend was over dit boek. Omdat ook het verhaal en de cover (prachtig font!) me aanspraken, stond deze al op mijn wishlist en gelukkig lag-ie ook in Maastricht.

Boekenfestijn, Dave Nasser, Giant George, Life with the world's biggest dog

Ik heb hier al eens eerder verteld dat ik een afwijking heb voor boeken over honden. Sowieso romans waarin honden een grote rol spelen, maar eigenlijk zorgt elk hondenhoofd dat me aankijkt ervoor dat ik even terugkijk en het boek oppak. Dit boek gaat over het leven met een Deense Dog die later de grootste van de wereld bleek. Daar was ik wel benieuwd naar!

Boekenfestijn, agility

Ik was van plan om ‘flora en fauna’ gewoon voorbij te lopen, tot ik me door hond George ineens realiseerde dat er wel eens meer boeken over honden konden liggen. Dat was het geval! Ik nam alleen dit boek mee over agility. Dit doe ik sinds vier maanden met mijn hond Sproet en voor €2,50 vond ik dit wel een erg handig naslagwerk. Ook zat het nog in het plastic, dus het was echt een koopje.
Boekenfestijn, kinderboeken

 

Tot slot nog twee boeken die ik meenam voor Neefje F. Hij heeft thuis al flink wat boekjes liggen, maar ik vind het ook wel erg leuk om ‘m als hij hier is ook te kunnen voorlezen. En ja, dat rechterboekje behoeft natuurlijk helemaal geen uitleg: bij een goede opvoeding horen niet alleen boeken, maar ook de nodige ‘honden zijn geweldig’-indoctrinatie (en het hondenkopje in het midden is een vingerpopje dat je kunt bewegen, hoe cool is dat?!).

 

Waar ik vooral blij mee was, was dat ik op het laatst sterk genoeg was om ongeveer de helft van de inhoud van mijn mandje toch achter te laten. Ik besloot dat “het kost maar 2 euro” geen goed argument was om boeken die me best leuk, maar ook niet meer dan dat leken te kopen. Ik ben erg blij met mijn uiteindelijke aanwinsten!

9 reacties

 1. Goed dat je Mijn zus woont op de schoorsteenmantel hebt gekocht, ik ben heel benieuwd naar wat je ervan vindt! Snel gaan lezen hè! 😉

 2. Het eerste boek ziet er mooi uit!
  Lilian postte onlangs…Boek: De Honden – Allan StrattonMy Profile

 3. Mooie aanwinsten!
  Vraagje, weet jij misschien of Eragon (de blauw hardcover versie) er dit keer lag? Ik heb hem in Eindhoven bij het boekenfestijn gezien, maar toen niet meegenomen.

 4. Grappig, deze heb ik allemaal nog nooit zien liggen. Nu moet ik ook wel bekennen dat ik nooit naar boeken over honden zoek, haha. Dat eerste boek lijkt me wel tof!
  Maaike postte onlangs…Over niches en waarom ik er geen hebMy Profile

 5. Een studievriendin van me werkt dit jaar bij het Boekenfestijn in Maastricht, schijnt er erg gezellig te zijn. Het MECC is tevens onze tentamenlocatie, dus ik vermijd die plek even ;P
  Sylvia postte onlangs…Terugblik januari 2015My Profile

 6. Oh man, ’t boekenfestijn…. Ik mag er van mezelf niet naartoe tot ik alle boeken die ik ongelezen in mijn kast heb staan (een stuk of 20) uit heb, en tot dusver houd ik het nog redelijk vol.

  Maar als ik jouw ‘haul’ zo zie, begint het toch wel heel erg te kriebelen, haha! Ontzettend leuke boeken heb je gekocht, ik ben heel erg benieuwd naar de eerste!
  Marieke postte onlangs…#Plukhetgeluk week 2: Omdat je het verdientMy Profile

  • Ik heb veel meer dan 20 ongelezen boeken, dus wat dat betreft… 😉 Maar heel knap dat je het zo goed volhoudt! Van die eerste moet ik maar gauw een recensie schrijven als ik ‘m heb gelezen dan 🙂

   • Haha nouja… er zit wel een verhaal aan vast, want ik ben een echte boekenhoarder!

    Ik ben twee keer geëmigreerd in een jaar tijd. Eerst naar de Verenigde Staten, voordat ik vertrok heb ik mijn boekenkast bijna helemaal weggegeven (dat waren +200 boeken), en toen ik terug moest komen had ik inmiddels al weer meer dan 80 boeken verzameld, waarvan ik er uiteindelijk maar een stuk of 40 mee terug naar huis genomen heb. 😉
    Marieke postte onlangs…#Plukhetgeluk week 2: Omdat je het verdientMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge