Gelezen: Het Rosie Resultaat – Graeme Simsion

| 9 reacties

Na Het Rosie Project en Het Rosie Effect bleef het een aantal jaar stil rond Don Tillman. Begin dit jaar kwam het derde boek over Don en Rosie uit: Het Rosie Resultaat. Naast Don en Rosie is er nu nog een belangrijke hoofdrolspeler bijgekomen: hun zoon Hudson. Die is inmiddels 11 en bijna klaar voor de middelbare school. Don besluit zich door omstandigheden toe te leggen op een bijzondere missie: Hudson klaarstomen voor deze nieuwe periode in zijn leven. Maar gaat dat wel goed? Want naast een zoon van Don is hij tenslotte ook een kind van Rosie…

Recensie Het Rosie Resultaat Graeme Simsion, vervolg Rosie Project

Voor wie nog niet bekend is met de Rosie-serie: eerst even een korte achtergrondschets. De boeken draaien om Don Tillman, een autistische man die door zijn eigen logica en sociale onhandigheid in de meest gekke situaties terechtkomt. Dat leidt tot grappige gebeurtenissen en ook ontroerende momenten. Want Don heeft altijd de beste bedoelingen en ik ben ervan overtuigd dat de wereld alleen maar mooier en leuker wordt van mensen die afwijken van de norm.

Ik heb hier en daar best wat negatieve meningen over dit derde boek gelezen. “Minder leuk dan de rest” en zelfs mensen die het niet uit hebben gelezen. Ik vond het echter weer een heerlijk boek! Het voelde echt als thuiskomen om weer in het hoofd van Don te kruipen. Wat mij betreft is het absoluut geen saaie sequel, maar juist een boek dat enorm goed in elkaar zit en waar echt de tijd voor is genomen. Ik heb genoten van de verrassende wendingen, alle verschillende verhaallijnen en het toch volkomen “logische” (in Dons wereld dan) geheel.

Het boek is wederom vaak bijzonder grappig. Het blijft heerlijk om als lezer mee te kunnen kijken in Dons hoofd en zijn ietwat aparte – maar soms ook echt heel logische! – gedachtegangen te volgen. Sommige dingen zie je gewoon misgaan, maar andere dingen pakken juist verrassend uit.

Wat ik ook heel leuk vond aan dit boek, is dat het heel erg inspeelt op de actuele trends. Zo krijg je een kijkje in de verschillende kampen van de autismewereld (trots zijn op wie je bent versus je aanpassen aan de neurotypische wereld) en komen ook anti-vaxxers voorbij. Erg goed gedaan!

Het Rosie Resultaat is overal te koop en beschikbaar als paperback, e-book en luisterboek. Mocht je de eerste twee boeken nog niet hebben gelezen, dan raad ik je dat zeker aan. Niet omdat je dit boek niet los kunt lezen, maar wel omdat je ongetwijfeld meer wil lezen en het qua spoilers gewoon handiger is om dan bij het begin te beginnen.

Heb jij wel eens een boek van Graeme Simsion gelezen?

9 reacties

  1. De Rosie-serie heb ik in z’n geheel gelezen en ik hoor dus bij de mensen die deel drie nogal tegen vond vallen. Ik weet niet wat het was. Het was wel weer grappig, maar het was ook heel ongeloofwaardig ofzo. Van de eerste twee delen had ik heel erg genoten, maar bij dit derde deel was dat minder.

  2. Ik heb dit tweede deel in huis, omdat ik het eerste deel leuk vond, maar het ligt maar te verstoffen. Ik heb mezelf nog niet zo ver kunnen krijgen om het ook echt te gaan lezen.

  3. Ik heb het derde boek recentelijk ook gelezen en hoewel ik hem vermakelijk vond, was de verrassing er een beetje af. Misschien vond ik hem daarom zelf ook wat minder. Overigens heeft Graeme Simsion ook nog ‘Het beste van Adam Sharp’ uitgebracht, heb je die ook al gelezen?

  4. Ik vond hem ook heel mooi! Ik vind het wel knap dat je drie boeken kunt schrijven over één onderwerp/man en dat het niet saai wordt. Ik vond het ook juist verfrissend dat Hudson erbij kwam. En veel dingen die hij uit zijn eigen jeugd haalt en toepast op zijn zoon, volgens mij doet iedereen dat wel in lichte mate, dus ik vond het wel interessant. Hoop dat Dan nog een keer kleinkinderen krijgt ofzo voor een vierde boek 😉

  5. Ik heb het eerste deel al weggelegd ik lees geen bejubelde boeken meer ze vallen altijd tegen. Wel een ander van de schrijver gelegen over de Camino die beviel me wel.

  6. Goede review. Ik heb alleen het eerste boek nog gelezen. Het tweede boek heb ik ook in mijn bezit. Als ik die heb gelezen beslis ik of ik ook deel 3 ga lezen.

  7. Ik heb het eerste boek gelezen maar ik ben bang voor de teleurstelling van nummer 2 en 3. Ik heb ook al heel gemengde reacties gelezen, maar je maakt me toch weer nieuwsgierig 🙂

  8. Nooit van gehoord en dus nog nooit iets van gelezen. Ik weet ook niet of het iets voor mij is. Ik ben meer van de thrillers. Maar wie weet? Ik ga ‘m zeker onthouden.

  9. Ik heb de eerste twee delen gelezen. De eerste vond ik briljant de tweede viel wat tegen. Daardoor ben ik wat huiverig om aan dit derde deel te beginnen, zeker ook omdat de meningen erover verdeeld zijn.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge