Gelezen: Daar heb je vrienden voor – Astrid Harrewijn

| Geen reacties

De laatste tijd lees ik eigenlijk veel te weinig. Zo jammer, want ik geniet er enorm van. Toen ik vorige week naar Maaike ging, greep ik de uren in de trein aan om Daar heb je vrienden voor te verslinden. Nadat ik al erg had genoten van Drie vrienden, een huis (en een klusjesman), het eerste deel van de trilogie over Noor, dook ik nu in de wereld van Joost. En hoe!

Recensie Daar heb je vrienden voor Astrid Harrewijn

Astrid Harrewijn heeft de gave om je binnen een paar zinnen helemaal mee te nemen. In de omgeving van de personages, hun wereld, hun hoofd… Ik vergat alles om me heen en belandde in de seventies-woning die ik al kende van deel één, maar ook in Italië en het Rijksmuseum. Nee, Joost staat verre van stil in dit boek. Dat moet ook wel, want doordat hij twee keer op één dag wordt ontslagen, is hij gedwongen om zijn dagen anders te vullen.

Er gebeurt een hele hoop in dit boek. Ik wil niet te veel uitweiden om spoilers te voorkomen, maar ik heb erg genoten van Joosts kennismaking met diverse Italiaanse dames. In het boek krijgen ze briljante bijnamen, en hun gesprekken waren al even hilarisch. Sowieso kwamen er heel wat dames voorbij in het boek, en daarmee ook flink wat potentiële love interests voor Joost. Leuk dat het liefdesgedeelte daardoor niet bepaald voorspelbaar werd!

Daarnaast zat in dit boek, net als in het vorige deel van de trilogie, een enorm spannende verhaallijn. Weer een goed uitgewerkt mysterie, dat er mede de reden van was dat ik niet kon ophouden met lezen. Het lastige aan zulke goede boeken is dat een einde nooit echt bevredigend is. Toen ik er langer over nadacht, was het misschien toch wel het best mogelijke einde zonder in onnodige clichés te vervallen. Het ligt dus zeker niet aan de auteur, maar meer aan het feit dat afscheid nemen van een goed boek gewoon nooit echt leuk is. Gelukkig weet ik inmiddels dat het derde (en laatste) deel gepland staat voor juni 2017. Ik kan niet wachten!

Ik heb ontzettend genoten van elk hoofdstuk van deze pageturnerDaar heb je vrienden voor is net als Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) dan ook een enorme aanrader!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge