Gelezen: Barista! 1&2

| 2 reacties

Vandaag heb ik twee recensies in één! Nadat ik het eerste deel uit de Barista!-serie van Elsbeth Witt had gelezen, wilde ik namelijk héél snel het vervolg lezen.

Barista! Elsbeth Witt

Dat ik na het lezen van Koffie verkeerd naar de winkel rende om ook Zoete inval te kopen, licht natuurlijk al een tipje van de sluier op over mijn oordeel over beide boeken 😉 Waar de serie over gaat? Laura en Iris werken allebei in koffiebar Barista! in Utrecht (o, wat zou het mooi zijn als-ie echt bestond…). Met de pas geopende Starbucks ertegenover heeft hun baas Luigi (Italiaan met Brabants accent) het niet makkelijk. Aanvankelijk wil hij graag alles bij het oude laten, maar Laura, Iris en hun nieuwe collega Sophie zetten een actieplan op om Barista! een welverdiende boost te geven.

Koffie verkeerd

koffie verkeerdIn Koffie verkeerd volgen we Laura, die niet erg blij is als haar voormalige beste vriendin Sophie binnenstapt en haar nieuwe collega blijkt te zijn. Dit vond ik een goede keuze voor het verhaal: je wordt meteen heel benieuwd wat er dan is voorgevallen tussen de twee. Van wie Laura wél erg gecharmeerd is, is vaste klant Malik. Toch ziet ze hem ondanks de kriebels in haar buik niet meteen als haar nieuwe lover. Ze heeft namelijk al jaren een droomplaatje in haar hoofd waarin ze samen is met een blonde krullenbol en daar voldoet Malik niet aan. Vervolgens stapt de man die wél echt haar type is Barista! binnen…

Ik vond Koffie verkeerd een erg leuk boek. Grappig, spannend, lekker tempo… Het leest als een soap – zeker met de cliffhanger op het eind! Omdat het boek vrij dun is, is het denk ik ook erg geschikt voor meiden die geen echte lezers zijn. Stop ‘m in je tas als je een dagje naar het strand of naar het park gaat en waan je in gedachten in Barista!. Dat vond ik ook erg sterk aan dit boek: ik zag de niet-bestaande koffiebar meteen voor me.

Zoete inval

zoete inval
In Zoete inval volgen we Iris, die het leven heeft dat Laura als ideaal ziet én dat past in haar eigen plan. Een good looking man met een goede baan en dito salaris, een mooi huis in een Vinex-wijk… Iris is afgestudeerd in de psychologie, maar al twee keer uitgeloot voor de vervolgstudie tot GZ-psycholoog. Daarom werkt ze al een tijdje in Barista!, wat haar eigenlijk heel goed bevalt. Nu Luigi haar de vrije hand geeft in het bakken van taarten en muffins voor de koffiebar, vindt ze haar werk alleen nog maar leuker. Als haar zekerheden wegvallen, ontstaat het idee om een eigen zaak te starten waarin ze haar heerlijke zoetigheden kan verkopen. Dat valt echter niet lekker in haar omgeving. Een universitaire bul geeft je misschien wel veel mogelijkheden, maar Iris ervaart ook de “beperkingen” die je erbij krijgt: de verwachtingen van mensen om je heen dat je dan toch ook zeker een goede baan op het niveau van je studie moet krijgen. Maar wat doe je als iets “simpels” als bakken je pas écht gelukkig maakt?

Zoete inval vond ik misschien nog wel leuker dan Koffie verkeerd. Ik herkende mezelf sterker in Iris dan in Laura en haar twijfels zullen bij veel jonge vrouwen spelen. Ook werd ik in dit boek steeds nieuwsgieriger naar Sophie, die ondanks dat ze steeds voorbij komt in de eerste twee boeken tóch nog mysterieus blijft. Op de laatste pagina van het boek wordt een belangrijk deel van haar leven onthuld. Ik kan niet wachten om eind mei – want dan verschijnt Barista! 3: Troost – meer over haar te lezen. De wat donkere cover belooft veel goeds wat mij betreft!

Tot nu toe vormt de Barista!-serie in elk geval een zeer geslaagd debuut van Elsbeth Witt. De eerste twee delen zijn een must-read voor de liefhebber van fijne chicklits om lekker bij weg te dromen.

[bol_product_links block_id=”bol_53c512aa99f02_selected-products” products=”9200000015713635,9200000015713706,9200000015713727,9200000023062382″ name=”Koop de Barista!-boeken op Bol.com” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 reacties

  1. Audrey, wat doe je me aan? Ik had zo met mezelf afgesproken dat ik even geen boeken meer mag kopen, maar nu zit zomaar ineens Zoete Inval in mijn Bol.com winkelwagentje…

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge