Een of andere Molblogger 2019: WIDM-recap aflevering 5

| 3 reacties

De vijfde aflevering van dit seizoen, Verblindend genaamd, was er een met ups en downs. Er werd eindelijk eens een flinke bak geld verdiend, maar helaas bakte Robèrt er in de test (te) weinig van. En dus was het einde verhaal voor onze grote held…

Ook is dit toch wel het seizoen van de vage bondjes. Er zijn nu niet alleen beginnersbondjes, maar ook triple bondjes, lijstbondjes en sidebondjes. Mijn favoriete verbond? Jam(i)es Bond.

Pics or it didn’t happen

Deze opdracht was op en top genieten. De prachtige straatjes en binnentuintjes van Barichara waren absoluut geen straf om naar te kijken. En ook op Molgebied bleef het boeiend. Na een halve stoelendans was de groep uiteindelijk verdeeld in drieën: Sarah & Rick Paul, Merel & Robèrt en Jamie, Sinan & Niels. Opvallend was dat Jamie de laatste move maakte naar zijn drietal. Als Mol zou ik sowieso graag in een drietal zitten, want dan valt je Mollengedrag minder op. En bij Sinan – #watgaatsinandoen – in de groep zitten is altijd handig als je als Mol minder wil opvallen. Ik in een Jamie-tunnel? Nee joh, hoe kom je erbij?

WIDM-recap, Jamie, Robèrt, Merel, Rick Paul, Sarah

Group hug WIDM-style

Merel en Robèrt bleken een topcombinatie. Ze hadden in no time het eerste puzzelstuk te pakken, en ook 2 en 3 waren snel binnen.

Ook Sarah en Rick Paul leverden goed werk. Ze vonden niet alleen hun eigen puzzelstukken, maar zelfs nog eentje van Jamie, Sinan en Niels. Jamie had het echter vooral erg druk met zeuren over de moeilijke foto die ze in de ruil hadden ontvangen, rondjes lopen zonder iets te presteren en bovenal: met Colombiaanse chickies fixen.

Het blijft opvallend hoe dit groepje met drie man sterk, waaronder iemand die vloeiend Spaans spreekt, tóch veruit de meeste tijd nodig had om hun puzzelstukjes te verzamelen. Jamie heeft er het hele seizoen al een handje van om na opdrachten enorm fanatiek te gaan analyseren wat er fout ging. Hij komt fanatiek over en grijpt die positie maar al te graag aan om anderen de schuld in de schoenen te schuiven. Zou een mooie Mollen-strategie zijn.

Lingo-lol

Daarna was het tijd voor een potje Lingo met een Renault Twingo. Of zoiets. Met gele auto’s, 5 medeklinkers en 2 zelf in te vullen klinkers moesten 5-, 6- en 7-letterwoorden gevormd worden. En passant bleek dat Merel met Lingo ooit meer geld had verdiend dan er dit jaar tot nu toe in de pot is gekomen. De beslissing dat zij woorden ging vormen was dan ook gauw gemaakt. Waarom Sarah aansloot bleek achteraf een raadsel, maar ach. Ondanks het aanvankelijke overschot aan 5-letterwoorden werd er toch weer een mooi bedrag van 1350 euro bij elkaar gespeeld.

Rick Paul WIDM gifje

Ik bij elke uitleg van Rik ooit

Ik begrijp wel dat de rest van de kandidaten de relatie tussen Jamie en Merel wel iets te intiem beginnen te vinden…

Sinan. Tja. Wat kunnen we daar nog over zeggen?

Dit vond Sarah van het resultaat.

Abseilen en aftasten

Voor de derde opdracht mochten de kandidaten gaan abseilen. Alsof het nog niet uitdagend genoeg was om af te dalen van een waterval die je zeiknat maakt, moesten de kandidaten daarbij ook nog op de tast de koker vinden die bij elke kandidaat hoorde.

Merel schrok een beetje van de opdracht. Jamie niet. En Sarah en Rick Paul? Die zagen het blijkbaar al aankomen.
WIDM 2019 recaps gifjes
Sinan besloot, nadat hij terecht was gekomen in het groepje van drie, te melden dat hij het abseilen even skipte. Daar heb ik op zich alle begrip voor, maar de timing was wel een beetje raar. Een Mol die wellicht hoopte dat een van de dames overweldigd zou raken door het water? In elk geval mocht dát dan niet baten, want Merel en Sarah deden het fantastisch en hun geldkistje kon snel geopend worden.

Voor de vier heren in de andere groep was de uitdaging groter. Het abseilen ging Jamie goed af, maar qua kokers zou hij zomaar degene kunnen zijn die de zaadjes plaatste voor de slechte afloop. Held Robèrt en getraumatiseerde Niels deden wat ze konden, maar na de afdaling van Rick Paul bleek dat er ergens iets flink mis moet zijn gegaan…

Sarah en Jamie waren blij dat ze het overleefd hebben:

Robèrt krijgt vliegles van Merel.

Robèrt. Held van het seizoen!

“Mijn naam is Jamie en mijn hobby is doen alsof ik een zinvolle bijdrage lever.”

(o)verdenkingen

Merel is na deze aflevering definitief van mijn verdachtenlijstje verdwenen. Deze aflevering vertoonde ze in alle drie de opdrachten typisch kandidatengedrag. Ook Sarah heeft wat mij betreft inmiddels te veel geld verdiend voor de pot. Als dyslect kiezen voor een positie als woordenmaker is weliswaar apart, maar past voor mij op dit moment niet in een Mollen-kader bij Sarah.

Rick Paul begin ik langzaam minder verdacht te vinden. In de eerste opdracht werkte hij prima samen met Sarah en in de tweede opdracht stuurde hij aan op langere woorden – typisch kandidatengedrag. Wel opvallend was dat hij zich in de derde opdracht bijzonder fanatiek aanbood om na Niels te gaan, maar vervolgens niet echt succesvol abseilde. Ik zet Rick Paul daarmee op 3, Sinan op 2 en Jamie met stip op 1.

Wat is jouw Mollen-top 3?

3 reacties

  1. Yes, wat een mooie analyse! De dames zijn voor mij ook wel afgevallen als mol, hoewel het inderdaad wel heel raar is dat Sarah bij die auto opdracht boven stond. Die zat behoorlijk te prutsen, als je het aan mij vraagt. Vooralsnog zet ik mijn punten in op Jamie, Rick Paul of Niels (want die kan soms ook flink mollen zeg, wauw)..
    Amy postte onlangs…Reisplannen voor 2019: Dit willen wij gaan doen!My Profile

  2. Ik had Merel lang op 1 staan, maar na deze aflevering is ze ook wat gezakt. RP staat bovenaan. De rest heb ik weggestreept.

  3. Mooie analyse. Jamie begint inderdaad steeds hoger op mijn lijstje te komen, terwijl ik na aflevering 2 eigenlijk dacht dat hij NIET de mol was. Ik kan me prima vinden in je top 3, al delen Sarah en Rick Paul de derde plek bij mij. Gewoon omdat ik het bizar zou vinden als nu voor het vierde jaar op rij een man de mol is :-O

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge