Een of andere Molblogger 2020: WIDM-recap aflevering 2

| 7 reacties

Aflevering 2 van seizoen 2020 zit erop. Wat kan ik zeggen? Ik vond het Molzoektechnisch echt een saaie aflevering. Natuurlijk: opdracht twee was hilarisch om naar te kijken, maar als vervolgens iedereen – behalve de afvaller – hetzelfde resultaat heeft, schiet je er verdomd weinig mee op. Gelukkig valt er wel genoeg te recappen, dus daar ga ik maar snel mee beginnen. Lees je mee?
WIDM-recap 2020, gifjes uit WIDM 2020, Rik van de Westelaken

Opdracht 1: Stuwdamshow

De kandidaten bleven gezellig nog even hangen in Sanmenxia, waar ze bij een enorme stuwdam in vier groepen moesten zorgen voor een spectaculaire show. Ze hadden een half uur de tijd om het kastje van hun kleur te activeren, en voor een bonus van 500 euro zouden ze de boel dan ook aan elkaar moeten koppelen.

Jaike en Buddy keuvelden gezellig wat over hun verdachten en voltooiden hun taak al snel. Toen ze de kabels moesten uitrollen, werd het net iets minder gezellig. Net als de andere groepen worstelden ze nogal met de knopen in de kabel. Daar zie ik overigens geen enkele Molactie in: iedereen die ooit kerstverlichting heeft proberen uit te rollen, weet dat knopen in kabels onvermijdelijk zijn.

Tina en Johan leken totaal geen haast te hebben, en ik was enorm verbaasd dat het hen lukte om de boel goed aan te sluiten. Claes gaf Rob eigenlijk geen enkele kans om ook iets te doen bij het kastje, want hij hield de draadjes stevig in handen. Ook dat leverde 500 euro op, dus wat mij betreft niet verdacht.

Vet gezellig…

“Mag ik ook even, Claes?” “NEE!”

“Ik zei: NEE!”

Bij het trio van Miljuschka, Leonie en Nathan lukte het als enige niet. Miljuschka besloot zich vrijwel direct op de bonusopdracht te storten, hoewel dat geen enkele zin zou hebben als een van de kastjes niet goed zou zijn aangesloten. En zo geschiedde… Vervolgens ging Nathan er ook nog vandoor, waardoor de – naar eigen zeggen – atechnische Leonie alleen overbleef. Heel vreemd was dat het, ook na de hulp van Nathan en op het laatst Mil, niet lukte. Grote kans dat de Mol aan de slag is geweest, wat mij betreft.

WIDM-recap 2020, gifjes uit WIDM 2020

Toen Leonie nog zin had in de opdracht…

Als Majoor Mil zegt dat je op moet schuiven

Mil was niet blij met haar teamies. Of ze deed alsof.

Uiteindelijk kwam er 1500 euro in de pot. Die dus flink steeg. Daar was Jaike echt heel blij om.

Opdracht 2: Taalbarrière-taxi

O, o, o. Enveloppen met geld zoeken in China, terwijl het vrijwel onmogelijk is je taxichauffeur verbaal iets duidelijk te maken. Het was vast aardig bedoeld van de productie, maar de hulplijnen – afhaalchinezen in Nederland – hielpen niet echt…

Tina, die alleen in een taxi zat, deed verwoede pogingen om in het Nederlands – en wat gebaren – met haar chauffeur te communiceren.

gifjes uit WIDM 2020, WIDM recap 2020

Bij Nathan en Rob ging het niet veel beter, maar viel wel wat te lachen.

Jaike en Claes kwamen niet eens in de buurt van waar ze moesten zijn – ondanks hun enthousiasme. Gelukkig bleef Jaike beleefd.

Leonie en Buddy hadden geluk, want hun chauffeur sprak wat woordjes Engels.

Buddy vond het al een feestje waard dat ze bibliotheek hadden weten te lokaliseren. Het geld vinden? Dat is natuurlijk slechts een detail…

Ook Rob en Nathan waren zielsgelukkig toen ze – zonder geld – richting Rik mochten. En ik geloof dat hun taxichauffeur ook blij was met de aanstaande verlossing.

gifjes uit WIDM 2020, WIDM recap 2020, Rob Dekay en Nathan Rutjes taxi

In deze opdracht werd er precies nul euro verdiend, en door – compleet verdwaalde – Tina moesten ze zelfs -100 euro noteren.

Opdracht 3: Kaartkarretjes (z)onder controle

Van opdracht 3 snapte ik simpelweg geen hol. Oké, het was wel duidelijk dat er een Chinese wereldkaart gevormd moest worden – en daar lag een voorbeeld van klaar naast Johan – maar er werd niet verteld hoe dat wel en niet mocht gebeuren. Waren er zes specifieke camera’s van de 24 aangewezen die samen de kaart moesten gaan vormen? Wij bedachten vanaf de bank namelijk al vrij snel dat gewoon alle delen naast elkaar leggen onder dezelfde camera en dan uitzoomen óók een complete, correcte wereldkaart zou opleveren. Maar of zoiets simpels ook toegestaan was, dat blijft een raadsel.

Desondanks begon het allemaal heel hoopvol.

WIDM-recap 2020, gifjes uit WIDM 2020

Claes en Miljuschka vonden moeiteloos kaart na kaart en hadden het samen prima naar hun zin.

Jaike had net iets minder plezier. Ze kon het eerste half uur zo ongeveer niemand bereiken, en toen ze uiteindelijk dan tóch Leonie aan de porto kreeg, werd het niet veel beter.

WIDM-recap 2020, gifjes uit WIDM 2020 Jaike

Het was wederom een alles-of-niets-opdracht, en dus kwam er geen geld in de pot. Wat ik bij deze opdracht wel fascinerend vond, was dat iedereen zo gefocust was op dat de Mol in de control room zou willen. Ik zou als Mol juist lekker alleen in een karretje gaan zitten en ervoor zorgen dat minimaal één stuk niet op de juiste plek terecht kwam.

Bij de executie kreeg Tina helaas een rood scherm. Zo jammer! Dat vond haar taxichauffeur ook.

gifjes uit WIDM 2020, WIDM recap 2020, Tina de Bruijn WIDM gifje

(O)verdenkingen

Op dit moment verdenk ik vooral Nathan, Johan, Jaike en Mil. De andere vier zet ik op de reserve-Mollenlijst. Oké, dat telt natuurlijk niet…

Leonie, mijn hoofdverdachte van vorige week (bedankt voor jullie zorgen over mijn extreem premature tunnelvisie!), is wel écht een superopvallende montage-Mol aan het worden. Helemaal uitsluiten doe ik haar natuurlijk niet, maar toch.

Rob vind ik maar een ingewikkeld geval. Hoewel vorige week zijn actie met de stoel by far het raarste van de aflevering was en hij deze aflevering met Nathan in de taxi voor het meest opvallende moment zorgde, heb ik toch het idee dat ik hem tot nu toe amper gezien heb. Vreemd.

Zowel Johan als Nathan zou ik een geweldige Mol vinden qua type. Ze zijn ultiem gezellig, hilarisch en vrolijk en je hebt de neiging om alles te pikken wat ze doen. En allebei stonden ze deze aflevering op een positie waar iets op moeilijk verklaarbare wijze flink mis ging.

Miljuschka is denk ik de kandidaat die het meest op mij lijkt als ik mee zou doen. Iemand die duidelijk haar mening naar voren brengt, orders uitdeelt aan de rest en geïrriteerd raakt als anderen zitten te klungelen. Hoewel ze vorige week met de vrachtwagens (niet de belangrijkste opdracht/functie) haar taak goed vervulde, droeg ze toen in de andere opdracht weinig bij. En bij de stuwdam-show van aflevering 2 was ze enorm fanatiek bezig, maar slaagde haar groepje er als enige niet in om de draadjes goed te verbinden. Ja, ik denk dat Mil voorlopig toch op 1 staat bij mij, met Johan en Nathan er direct achteraan en Jaike op 4.

Wie zijn jouw hoofdverdachten?

7 reacties

  1. Grappig; wij hebben niet dezelfde verdachten. Mil heb ik eigenlijk als enige op dit moment écht uitgesloten. Hoewel Leonie ook weinig kans meer maakt bij mij. Te gemaakt inderdaad allemaal. Mijn hoofdverdachte is op dit moment toch Johan. Ik zou het trouwens fantastisch vinden als het Jaike is. Die doet wel heel fanatiek, maar ondertussen draagt ze voor mijn gevoel vrij weinig bij. Staat dus ook op mijn lijstje.

  2. Mil, Buddy en … Claes. Die laatste omdat hij vloeiend Chinees schijnt te spreken, wat vermeld stond op zijn Wikipediapagina en nu verwijderd is.

  3. Wat leuk dat je deze recaps maakt! (Deed ik ook ooit, haha) Ik vind Leonie ook te overduidelijk in de montage. Het valt me sowieso erg op dat veel kandidaten heel erg worden uitgelicht (Mil, Leonie, Buddy), dus die heb ik een beetje afgeschreven. Ik denk dat het Claes is, maar heb Rob ook nog in het vizier. En Jaike vind ik heel onpeilbaar. Al komt ze wel oprecht fanatiek over.. moeilijk!

  4. Leuk al die gifjes! Ik zit nog steeds op Buddy en Leonie, maar ook Claes en Rob zijn daarbij gekomen! Sowieso vind ik het dit seizoen een beetje ‘wie is niet de mol’? Bijna iedereen gedraagt zich als een mol haha! Ik kan niet wachten op de volgende aflevering!

  5. Haha die gifjes! Briljant. Ik vind Nathan ook verdacht, al hoop ik ook gewoon dat hij er voorlopig in blijft. En Johan zou een prima mol kunnen zijn. Maar dat we Rob nauwelijks in beeld krijgen vind ik toch ergens wel iets zeggen. Minst verdacht en wellicht daardoor toch de mol? Lastig! Maar erg leuk om je verslag te lezen!

  6. De taxi opdracht was inderdaad om te lachen, maar ook niet meer dan dat.
    Ik vind het nog lastig. Leonie valt voor mij inderdaad ook wel af omdat het er een beetje te dik bovenop zou liggen. Johan vind ik op dit moment wel verdacht.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge