Een of andere Molblogger 2016: WIDM-recap aflevering 9

| 3 reacties

In de laatste reguliere aflevering van WIDM werd het Mollen-plakboek nog even aangevuld met wat episch beeldmateriaal. Toch waren de eerste paar minuten van deze aflevering stiekem het allerleukst. Na een extreem saaie busreis van 9 uur, kreeg Tim de schrik van zijn leven bij de kamerindeling. Want bij Klaas op de kamer moeten, dat belooft niet veel goeds, zo bleek dit seizoen. Klaas had zoveel medelijden met Tim dat hij hem nog even de helft van de pot beloofde. Of was dat een volkomen veilige belofte omdat hij de Mol is? Tim leek in elk geval volledig door Klaas heen te kijken, en kwam vervolgens in een bijzonder toepasselijke kamer terecht. Alsof het delen van een kamer nog niet erg genoeg was, werd de douche slechts gescheiden van de rest van de kamer door een glazen wandje… Wat een pech voor Tim.

Opdracht 1: het perfecte plaatje

Het is al vaker benoemd op social media: hoe kun je in vredesnaam met Arts uitleg begrijpen wat je moet doen? Dat was bij deze opdracht zeker het geval. Oké, er moesten vijf foto’s nagemaakt in een half uur. 200 euro per foto, en voor alle vijf een bonus van 500 euro, waarmee het totaal te verdienen bedrag 1500 euro was. Maar hoe precies moesten die foto’s lijken? Tim ging vol voor de details, terwijl Klaas het niet zo nauw nam. In elk geval waren ze ruim 20 minuten verder nadat de eerste foto was genomen, waardoor ze aardig achterliepen op schema. Uiteindelijk nekte de vijfde en meest ingewikkelde foto (want veel mensen op één foto) de groep, al had het multimodel aka de visboer al onbewust de bonus weggevist door een simpele draai van 180 graden. Stond de brommer goed, was het de vis die de mist in ging… Toch hadden ze met 600 euro een leuk uurloon verdiend met zijn drietjes.

Opdracht 2: niet te filmen

Met dat uurloon ging het bij opdracht 2 iets minder lekker. Een luttele 50 euro bracht deze klus – een ogenschijnlijke mission impossible – in het laatje. Het was maar goed dat de arbo-dienst niet aanwezig was, of dat Klaas geen Amerikaan is. Hij zou het productiebedrijf zó kunnen sue-en voor een enorme blessure. Hoewel, als ik een kandidaat was geweest, had ik ‘m gedwongen om de hele tijd de grond te filmen. Of, en dat vond ik ook best een goed idee van mezelf, ik was gewoon voor die camera van ‘m gaan lopen. Niet dat ik de behoefte voel om zo’n intieme relatie met Klaas van Kruistum aan te gaan, maar het leek me voor het slagen van de opdracht redelijk efficiënt om als kandidaat gewoon continu shirt-op-shirt-contact te hebben. En met een kwartier aan vrijwel zwart beeld had je ook best een toepasselijk Mol-souveniertje gehad.

Anyway: in deze versie van Pacman mocht geen enkele toerist worden gefilmd in een friggin’ resort. Annemieke jaagde iedereen vakkundig weg, met als hilarisch hoogtepunt het stel dat ze wijsmaakte dat ze echt allemaal héél beroemd waren. Zagen jullie die blik in hun ogen? Die dachten echt dat ze een handshake verwijderd waren van de koning of Johan Cruijff, in plaats van drie presentatoren van de publieke omroep. De grootste Molactie was echter het aanvankelijk afleggen van de route zónder geld, en daarna met een luttele 50 euro. Tja, Klaas, dan kun je nog zo hard naar Art sprinten (of was het om handtastelijke Tim kwijt te raken? Wat zou er zijn gebeurd in die hotelkamer daar?), maar met dit zielige bedrag kon je misschien net met twee mensen een behandeling nemen in een lokale barber shop.

The final countdown

En dat was ook wat Klaas deed: de penningmeester volgen naar de kapper. Ik vond het best stoer dat hij weer plaats durfde te nemen in zo’n kappersstoel in de Dominicaanse republiek, want voor je het weet, smeert er iemand lipgloss op je mannelijke lippen. In elk geval besteedde Tim zijn tijd al relaxend in een hangmat, maar gingen Klaas en Annemieke respectievelijk maar mooi neushaarvrij en met puntige nagels de test in.

In de biecht werd wel duidelijk dat de makers het niet meer de moeite waard vonden om Annemieke nog verdacht te maken. Ik dacht nog even dat Art nog bekend ging maken dat Annemieke de verliezend finalist was hierdoor, maar dat toch niet. Zou ze gewonnen hebben? Art liet niets los.

De setting deed me trouwens een beetje aan een beach wedding denken, met matchende witte bloesjes. Tim leek als enige nerveus te zijn, en Art was de slechtste trouwambtenaar ooit door de belangrijkste vraag van dit grote moment onbeantwoord te laten. Het blijft stom hoe je hartslag toch gekke dingen gaat doen, al weet je al dat de ontknoping er nog niet zal komen. Wens mij en mijn hart maar veel succes voor volgende week, en mocht ik geen afsluitend blogje meer posten (ofwel briesend als een klein kind, ofwel victorieus juichend), dan weet je dat mijn hart de zoveelste zorgvuldige opgebouwde spanningsboog in een WIDM-finale niet meer aan kon 😉

En toch…

Deze week bracht ons weinig nieuws ten opzichte van een week geleden, dus ik ga hier niet nogmaals mijn verdenkingen uitgebreid doornemen. Wel grijp ik graag elke gelegenheid aan om te laten zien dat Tim verdenken echt niet volledig stompzinnig is, want dit is best een heel goede hint!


En kijk eens even met me mee naar de 10 seconden vanaf 38.50 van deze aflevering: zit Tim nou naar zichzelf te wijzen bij de vraag ‘Wie is de Mol?’ Noem me naïef, noem het tegen beter weten in, maar net als vorige week hoop ik gewoon héél erg dat we bij de ontknoping volgende week toch nog positief verrast worden door de makers.

3 reacties

 1. Ik vond het zo vreemd dat de verliezer niet bekend werd gemaakt! Dat is normaal toch wel altijd? En ik zou inderdaad ook of Klaas de grond laten filmen of zelf voor ‘m gaan lopen, haha.
  Maaike postte onlangs…Recensie: Liefdesbrieven aan de sterren – Ava DellairaMy Profile

  • Meestal wordt er wel iets bekend gemaakt, winnaar of verliezer. Het enige dat ze bekend hadden kunnen maken zonder te spoilen, was Annemieke als verliezer. Maar als zij de winnaar is, is het sowieso Klaas.

 2. Wat een leuke terugblik! Ik vond het vooral heel jammer dat het er nog helemaal niets bekend werd gemaakt met de finale. Zo was deze aflevering eigenlijk heel nutteloos, maar oké bijna de finale!

  Hoewel die laatste hint zeker belangrijk is, heeft een fanatieke Klaas-aanhanger deze ook weer ontkracht. De eerste aflevering heette namelijk Wijsmaken. Art heeft ons ‘wijsgemaakt’ dat dit het laatste gesprekje was voor de finale, maar niets bleek minder waar.

  Hoewel ik inmiddels 100% overtuigd ben dat Klaas de mol is, hoop ik stiekem nog steeds dat het toch wel iets moeilijker was dit jaar. 🙂
  Judith postte onlangs…Nieuwe boeken – februari 2016My Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge