Gezien: Love Story

| 1 reactie

Op vrijdag 21 februari zag ik de musical Love Story in Roermond. Love Story gaat over de rijkeluiszoon Oliver (Freek Bartels) die rechten studeert en ook een typische Amerikaanse jock is. Hij wordt verliefd op de minderbedeelde Jenny (Celinde Schoenmaker), een Amerikaanse met Italiaanse roots die met een beurs muziek studeert. De musical is – zoals je zou verwachten – romantisch en op momenten grappig, maar heeft absoluut méér dan dat. Wat maakt Love Story de moeite waard om te gaan?

Redenen om Love Story te gaan zien

  • Celinde Schoenmaker. Ze speelde al eerder Fantine in Les Miserables op West End en deed dat zo goed dat ik vreesde dat we haar niet meer terug zouden krijgen in Nederland. In Love Story zag ik haar voor het eerst live, en wauw, wat is ze goed! Nog afgezien van die fantastische strot, acteert ze ook briljant, waardoor je blik steeds naar haar wordt toegetrokken. Wat een behoorlijke prestatie is met Freek Bartels naast je.
  • De tweede reden om Love Story te gaan zien is dan ook Freek. Hij is in het begin erg geloofwaardig in zijn rol als kakker, maar wekt sympathie als je de keerzijde van tot de high society behoren ziet en door zijn keuze voor Jenny. En die stem en dat lijf zijn ook méér dan prettig natuurlijk!
  • De rest van de cast die met een klein groepje diverse andere rollen voor hun rekening neemt. Zo vond ik Dick Cohen superleuk in zijn rol als vader van Jenny en is het altijd leuk om Jonathan Demoor op een podium te zien.
  • Het decor ondersteunt het verhaal perfect en is erg functioneel door hoe slim het allemaal in elkaar is gezet. Leuk om op te letten!
  • De humor! Het verhaal heeft een zielig einde (en begin), maar tussendoor valt er meer dan genoeg te lachen!
  • Het verhaal raakt je gegarandeerd. Ik had al natte oogjes bij het einde van het eerste liedje, en op het laatst bleven de tranen komen. Gelukkig had ik een colsjaal om, want ik had geen tissues bij me. En die zal iedereen bij dit stuk nodig hebben.

De meeste liedjes zul je je the day after niet meer kunnen herinneren. Het prachtige verhaal, de geweldige zang en het acteerwerk des te meer. Ik vind Love Story zeker een aanrader! De musical is nog te zien tot en met 13 april.

Eén reactie

  1. Je slaat de spijker op zijn kop. Inderdaad de juiste redenen om deze prachtige musical te gaan zien. Vooral in puntje 2 kan ik me erg vinden. Ik was er ook in Roermond en ik vind het ook een aanrader.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge