Waarom ik van Bagels & Beans hou

| 7 reacties

Vandaag een kleine ode aan een van mijn favoriete plekken om lekker neer te ploffen tijdens het shoppen. Om lekker te lunchen of gewoon iets te drinken. Ik had het al verraden in de titel: dat is Bagels & Beans! En waarom ik daar zo graag kom, dat leg ik je in deze blogpost uit.

Zin in zoet - Bagels & Beans Utrecht

Allereerst heeft Bagels & Beans natuurlijk een menukaart om je vingers bij af te likken. Hij ziet er niet alleen superleuk uit, maar er staan ook heel veel lekkere dingen op. Ik ben nog nooit teleurgesteld geweest over mijn bestelling. Mijn persoonlijke favorieten zijn de bagel met creamcheese en lauwwarme beenham en Zin in zoet: een soort high tea waarbij je allerlei zoetigheden krijgt en waar je zelf je drankje bij kiest. Ik ga eigenlijk altijd voor het sapje ‘alles gemengd’. Zo fijn dat de sapjes écht vers voor jou worden gemaakt!

Daarnaast voel je je bij Bagels & Beans écht welkom. Nou zijn de meeste horecagelegenheden wel blij met klanten die hun geld bij ze komen uitgeven, maar bij B&B weten ze pas echt wat gastvrijheid is. Je huisdier is gewoon welkom en de mensen die er werken zijn oprecht vriendelijk. Niks zo vervelend als ergens bediend worden door een verveeld meisje van het type waar je op de middelbare school een enorme hekel aan had: uiterlijk bloedmooi, maar stiekem arrogant en bitchy. Bij Bagels & Beans word je niet weggekeken als je lang blijft zitten terwijl je niet veel bestelt.

Wat ik ook echt briljant vind, zijn hun huisregels. Dat je bagels gewoon met je handen kunt eten bijvoorbeeld, en dat het er meestal erg grappig uitziet als mensen het met mes en vork proberen. Ook erg tof: in de vestigingen zelf en op de menukaarten vind je gewoon het mobiele nummer van de oprichters van Bagels & Beans, voor als je wat kwijt wil aan ze. Hoe cool is dat?

Ook leuk: als je lekker thuis van hun producten wil genieten, dan kan dat. Hun recepten staan op hun site (zoals die van de dadeltaart die ik vaak maak) en je kunt ook bijvoorbeeld bagels, koffie of thee kopen voor thuis. Alles wat op hun menukaart staat, kun je behalve daar opeten ook afhalen. Als je voor 10.00 uur ’s ochtends online bestelt, krijg je nog 10% korting ook! Ik ging er dit weekend voor het eerst iets afhalen en kreeg een gratis mini-sapje voor tijdens het wachten – terwijl ik 20 minuten te vroeg was! Dat soort kleine dingen zijn superleuk en zorgen ervoor dat Bagels & Beans hun doelstelling “Iedereen moet bij ons blijer vertrekken dan dat hij of zij bij ons binnenkomt” bij mij in elk geval altijd bereikt.

7 reacties

 1. B&B is ook onze favoriete plek, we gaan er elke zondag koffie/thee drinken 🙂 Ze hebben er sojamelk en een aantal veganistische opties voor bagels (met hummus of met banaan of met avocado en hummus ipv roomkaas). Ik hoop dat er volgend jaar ook een vegan muffin op de kaart komt, heb gehoord dat ze die in Amsterdam al wel hebben.
  Lalagè (@Lalage_) postte onlangs…Met zachte hand – Siska MulderMy Profile

 2. Leuke blogpost! Ik word ook altijd erg blij van Bagels & Beans. Daag mezelf uit elke keer een andere bagel uit te proberen en tot nu toe is nog niks tegengevallen 🙂

 3. Ik word ook erg blij van ze. Kan niet vaak ergens wat gaan drinken, maar vorige week heb ik er wel een keer gezeten – en dat was erg fijn 😉
  Jantine postte onlangs…Wooninspiratie: waxinelichtjesMy Profile

 4. Ik ben er laatst voor de eerste keer geweest. Heb alleen chocolademelk op, maar die was al heerlijk (en leuk geserveerd). Vond de sfeer echt geweldig, dus daar ga ik zeker nog eens terug.

  Nu weet ik wat ik moet bestellen
  Carlijn postte onlangs…I want to…My Profile

 5. Ja, ik ben echt dol op Bagels & Beans! Echt één van de gezelligste restaurantjes ooit. Maar in Amsterdam zit er zo’n beetje in elke grote straat één, dus ik vrees dat als ik er eenmaal naar binnen ga, ik dat elke dag ga doen, haha. Zin in zoet staat al tijden op mijn lijstje om een keer te doen!
  Maaike postte onlangs…Recensie: Ik wist het – Chantal van GastelMy Profile

 6. En dan heb je het nog niet eens gehad over de avocado.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge