Dingen die het leven leuker zouden maken

| 5 reacties

Het leven is mooi. Maar hé, je bent kritisch of je bent het niet: er zijn toch nog wel wat verbeterpunten. Zaken die het leven nog nét ietsje fijner en makkelijker zouden kunnen maken. Deze dingen zouden wat mij betreft heel snel uitgevonden en/of ingevoerd mogen worden!
bloemen

Zelfreinigende huizen

Serieus, hóé fijn zou het zijn als schoonmaken – in elk geval voor een deel – tot het verleden zou behoren? Met alles wat er tegenwoordig technisch al mogelijk is, vind ik dat er ook wel wat innovaties op dit gebied mogen komen. Hoe handig zou het bijvoorbeeld zijn als je in de plinten naast je vloeren een systeem zou kunnen verstoppen voor zuigen en dweilen? Dat je die dingen open kon zetten en woesj: al het stof, zand en haren (hondenbezitter hier) verdwijnt. En dat er daarna dan ook nog wat krachtig schoonmaakwater je vloer ook meteen dweilt. O, wat zou dat fijn zijn!

Meer puppy’s op straat

Sproet

Meer politie op straat? Nee, joh, meer puppy’s is wat we nodig hebben! Toen Sproet nog een piepjong Sproetje was, nam ik haar voor de socialisatie een stukje mee in de trein. Zowel in de trein als op het station zag je iedereen vertederd kijken. Norse blikken maakten plaats voor big smiles. Dus ja, meer schattige pups in de openbare ruimte zouden een prima plan zijn om de algehele stemming in Nederland te verbeteren. Wat mij betreft zijn oudere honden trouwens net zo leuk en schattig, maar puppy’s kunnen volgens mij zelfs de grootste hondenhater nog laten ontdooien.

Tot dit geregeld is, kun je je als twitteraar trouwens elke dag genieten van je dagelijkse dosis puppy’s via @TheDaiIyPuppy.

Geen mislukte baksels meer

Wat ik ook heel graag zou willen, is dat er formules waren waarmee je in een split second kunt laten berekenen of een bakproject gaat lukken. Kunnen scheikundigen zich niet eens storten op of bepaalde samenstellingen van ingrediënten in de oven en/of koelkast zich tot een gaar en vormvast geheel kunnen vormen? Het liefst in de vorm van een app waar je je zelfbedachte recept kunt invoeren. Natuurlijk is het niet leuk als ze ook over de smaak oordelen – bakken moet wel leuk en uitdagend blijven – maar het zou leuk zijn als totale mislukkingen zouden verdwijnen. Want ook dan zijn er nog genoeg dingen die je fout kunt doen tijdens het bakken, geloof mij maar.

Winkelpersoneel dat oprecht aardig is

Niet dat een heleboel medewerkers dat niet al zijn, maar soms voel je dat een verveelde medewerker in een kledingwinkel alleen maar goedemorgen zegt omdat dat verplicht is. Please stop!

Gepersonaliseerde muziek op de radio

Hoe handig zou het zijn als de muziek die er afgespeeld wordt zich aanpast aan je state of mind? Dat je als je concentratie dreigt te verdwijnen opzwepende muziek hoort en je lievelingsliedje voorbijkomt als je er net even doorheen zit. Rustige muziek  bij stress en de perfecte mix tussen jank- en superwomanmuziek als je liefdesverdriet hebt. O, en als klap op de vuurpijl zorgen de sensoren van deze superradio ervoor dat als je ook maar de minste irritatie voelt bij liedjes die normaal gesproken maandenlang véél te vaak worden gedraaid, ze uit de afspeellijst verdwijnen. Doei, irritante oorwurmen!

Als orben echt zou kunnen

Als ik één superkracht zou mogen uitkiezen, zou ik absoluut voor orben gaan. Voor iedereen die nooit een aflevering van Charmed heeft gezien: door te orben kun je jezelf verplaatsen naar elke gewenste plek. Hoe cool zou het zijn om elke plek op de wereld te kunnen bezoeken zonder dat het geld of tijd kost? Als je wil, kun je zelfs ’s avonds weer gewoon in je eigen bed slapen. En ’s ochtends kun je je gerust nog even omdraaien, want ook naar je werk of afspraken orb je natuurlijk gewoon. Dag fileproblemen, hallo extra slaapuurtjes!

Welke van deze dingen zie jij wel zitten? En heb jij nog goede ideeën waarmee we de wereld een stukje leuker zouden kunnen maken?

5 reacties

 1. Haha geniaal! Ben het met alles eens, zou de wereld echt een stukje leuker maken! Momenteel zit ik op mijn kamer en kijk ik naar de vloer waar nodig geveegd moet worden haha. Beter deed mijn vloer dat lekker zelf haha;p
  Celeste postte onlangs…Medische Weetjes #3My Profile

 2. Super leuk artikel weer. Vooral die zelf schoonmakende huizen zijn niet verkeerd of een koelkast die gewoon altijd gevuld is met wat je in je hoofd hebt 😀
  Eline postte onlangs…Kayla Itsines: persoonlijk ervaringMy Profile

 3. Ik hou van deze blogpost, echt geweldig! 🙂 Maar een zelfreinigend huis zou ik niet willen, ik vind schoonmaken zo leuk (ja I know, dat is raar).
  Dina postte onlangs…Unfinished Business: foto’s inplakkenMy Profile

 4. Ik zie ze allemaal wel zitten haha, vooral ook dat zelfreinigende huis en het orben :p
  Jessica postte onlangs…Tien animatiefilms die ook leuk zijn voor volwassenenMy Profile

 5. Ja sommige dingen komen ook op mijn lijstje voor!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge