Snel en makkelijk: lemon curd uit de magnetron

| 5 reacties

Ik dacht altijd dat lemon curd maken een ingewikkeld en tijdrovend klusje was. Gelukkig bleek er ook een snelle en makkelijke manier te bestaan. Dit is het recept voor lemon curd uit de magnetron – geloof me, dit lukt echt bij iedereen!

Recept lemon curd uit de magnetron, snel en makkelijk

Ingrediënten

 • 110 gram ongezouten roomboter
 • 3 eieren
 • 3 citroenen (rasp én sap!)
 • 225 gram suiker

Hoe maak je de lemon curd?

 1. Was de citroenen goed en rasp ze vervolgens (zo fijn mogelijk). Rasp alleen het gele van de schil; het witte is bitter.
 2. Vervolgens pers je de citroenen uit. Het sap doe je samen met de rasp en de eieren in een kom. Mix dit mengsel even goed (liefst met een handmixer).
 3. In een andere, hittebestendige kom smelt je de boter in de magnetron. Daarna voeg je de suiker toe en meng  je het even met een lepel.
 4. Daarna doe je het ei-citroenmengsel bij de boter en suiker. Roer het nog even door.
 5. Dan is het tijd om het in de magnetron te zetten. Het zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren (magnetron op de hoogste stand) voordat je lemon curd klaar is. Roer het tussendoor een aantal keer door met een vork. Je merkt vanzelf dat de massa dikker en egaler wordt. Als-ie er ongeveer uitziet als appelmoes, is je lemon curd klaar.

Recept lemon curd uit de magnetron, snel en makkelijk

 

Doe de lemon curd daarna in schone glazen potjes en zet ze in de koelkast. Ik kon met deze hoeveelheid lemon curd een klein en een wat groter potje vullen. Tip: zet de potjes op de kop, zodat ze vacuüm trekken. Als je ze in de koelkast bewaart, is je lemon curd dan een paar weken houdbaar.

Deze lemon curd uit de magnetron blijft qua substantie wel iets dunner en minder stevig dan de “echte”, maar smaakt net zo lekker. Ik vind het vooral heerlijk op scones, maar je kunt het ook op gewone cake smeren of het bijvoorbeeld als vulling in taart of muffins gebruiken. Enjoy!

5 reacties

 1. Omg dat ziet er lekker uit Audrey! En als ik het zo lees krijg ik er aardig vertrouwen in dat zelfs ik dit moet kunnen produceren, haha. Gauw eens proberen denk ik!
  Btw, je bent niet toevallig een held in het maken van riestevlaoj?
  Falco Renierkens postte onlangs…Pasen 2015My Profile

 2. Pingback: Recept: Citroentiramisu met lemon curd

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge