Recept: Oreo-monchoutaart met browniebodem

| 13 reacties

Tijd voor taart! En niet zomaar taart, nee, taart met Oreo én brownie. (Hoe vaak kun je het woord ‘taart’ noemen in twee zinnen? Vaak, blijkbaar. Sorry, hoor.) Ik was al eens eerder recepten voor Oreo-monchoutaart tegengekomen en ineens, *pling*, was daar het idee om er een browniebodem onder te doen in plaats van een koekbodem. Oreo-brownie-monchoutaart it is! Dat is heel lekker, kan ik je vertellen, en het recept is nog heel makkelijk (foolproof, beloofd!) ook. Lees gauw verder!
Recept Oreo-monchoutaart met browniebodem, brownietaart, Oreo-taart, Oreo-brownietaart

Wat heb je nodig?

Voor de browniebodem

 • 2 eieren
 • 110 gram gesmolten boter
 • 160 gram (kristal)suiker
 • 50 gram bloem
 • 40 gram cacaopoeder

Voor de Oreo-monchouvulling

 • 500 milliliter slagroom
 • 400 gram roomkaas (een goedkoop huismerk is net zo goed als echte Monchou!)
 • 175 gram suiker
 • 15 Oreo-koekjes

Verder is het belangrijk dat je een springvorm hebt met een doorsnee van 26 centimeter. Zelf negeer ik de maat van de springvorm in recepten doorgaans volkomen, maar in dit geval zat mijn springvorm van deze grootte aardig vol. Een kleinere vorm gebruiken is in dit geval dus écht geen goed idee. Een grotere vorm kan eventueel wel, al is het dan misschien handig om wat meer browniebeslag te maken voor de bodem, omdat-ie anders erg dun wordt. En tja, je kunt nu eenmaal beter te veel brownie hebben dan te weinig, toch?

Recept Oreo-taart met brownie

 1. Bekleed je springvorm met bakpapier (zowel de bodem als de randen. Tip: door wat boter op de randen van de vorm te doen, blijft je bakpapier plakken.)
 2. Doe alle ingrediënten voor de browniebodem in een kom en meng ze met een lepel of spatel. Een mixer gebruiken is niet nodig; zorg gewoon dat het een egaal beslag wordt.
 3. Vervolgens doe je het beslag in je springvorm en zet je hem in een voorverwarmde oven van 160 graden. Hou een baktijd aan van ongeveer 20 minuten; daarmee wordt je bodem goed stevig.
 4. Laat de bodem goed afkoelen en ga dan verder met de Oreo-monchouvulling. Klop hiervoor eerst de slagroom lobbig in een aparte kom.
 5. Daarna mix je de roomkaas en de suiker in een andere kom (ongeveer 2 minuten op de hoogste stand).
 6. Voeg de slagroom bij het roomkaasmengsel en mix nog eventjes verder.
 7. Dan is het tijd om de Oreo-koekjes te gaan verkruimelen! Ik heb ze zelf met de hand gebroken boven de beslagkom. Ik vind het lekker als er chunks inzitten, dus daarom heb ik bewust geen keukenmachine gebruikt. Een goede middenweg is om de koekjes in een stevige plastic zak te doen en ze met een deegroller stuk te slaan.
 8. Meng de koekstukjes met een lepel door het roomkaas-slagroom-mengsel en verdeel het daarna over de browniebodem. Het mengsel is heel licht en luchtig, dus let erop dat je het een beetje aandrukt in de vorm, anders krijg je holtes in je taart.
 9. Vervolgens moet je de taart minimaal 3 uur laten opstijven in de koelkast voordat je kan aanvallen. Enjoy!

Recept Oreo-monchoutaart met browniebodem, brownietaart, Oreo-taart, Oreo-brownietaart

13 reacties

 1. Zo, ook goedemorgen!
  Rosanne postte onlangs…Backpacken in Frankrijk? Oui oui!My Profile

 2. Ow my.. hier word ik gelukkig van zo op de vroege ochtend 😀

 3. Dit lijkt me zo goddelijk. Brownie én oreo, kan het nog beter?
  Celeste postte onlangs…Medische Weetjes #2My Profile

 4. Ooooh, ik wil dit. En dan stiekem in m’n ééntje opeten. Hm, ik geloof dat ik toch maar een springvorm moet kopen in Amsterdam, haha. Overigens twijfel ik altijd welke roomkaas ik moet kopen; ik weet nooit zo goed welke bruikbaar zijn, dus uiteindelijk wordt het meestal toch gewoon de dure monchou…
  Maaike postte onlangs…Column: Ik ging naar de stembusMy Profile

 5. Oh my god…. alleen al het zien van deze afbeelding verplicht me om dit artikel aan te klikken. Ik wil het hebben, nu!
  Sophie postte onlangs…Een nieuw levensmotto?My Profile

 6. Jummie!!! Komt dat even goed uit dat mijn vriend volgend weekend jarig is. Ik weet wel wat hij voor zijn verjaardag krijgt (en wat hij verplicht met mij moet delen): TAART!
  Eveline postte onlangs…Luisterboek vs. ‘gewoon’ lezenMy Profile

 7. Dit is echt driedubbel lekker: Oreo, brownie en monchou 🙂
  Carlijn postte onlangs…Ik praat maar wat #6My Profile

 8. Och dit klinkt wel erg heerlijk en ziet er erg lekker uit!

 9. Oreotaart, mijn lievelingstaart! Ik heb een recept dat hier wel op lijkt. Echt zó goddelijk lekker!
  Anna Naomi postte onlangs…Uit de kastMy Profile

 10. Pingback: Tag: Sharing is Caring | Gedachtenspinsels

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge