Recept: frisse zoetzure komkommersalade

| 1 reactie

In de zomer eet ik zo’n beetje elke dag komkommer. Niet alleen omdat ik deze groente hartstikke lekker vind, maar vooral ook omdat mijn vader ze zelf hobbymatig teelt. Het is dus niet een kwestie van óf ik komkommer eet, maar hoe ik ‘m die dag eet. Eerder deelde ik al een recept voor pasta met gewokte komkommer en zalm, en nu is een gouwe ouwe aan de beurt: een lekker frisse zoetzure komkommersalade. Of ‘komkommer in een sausje’, zoals ik ‘m zelf meestal noem.

Komkommersalade, recept, koken, bijgerecht, frisse salade, koken

Wat heb je nodig?

  • Ongeveer 750 gram komkommer (dat komt neer op ongeveer 2 gewone komkommers of zo’n 7 mini’s)
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl Maggi
  • 0,5 el gedroogde uitjes
  • 1 el gedroogde saladekruiden (als je liever verse kruiden gebruikt, neem dan peterselie en bieslook en doe er wat meer gedroogde uitjes bij)
  • 0,5 el suiker of stevia
  • 1,5 el azijn
  • 2 el slasaus

Hoe maak je de komkommersalade?

Snij de uiteindes van de komkommers af en schil ze. Ik snij ze altijd in plakjes met behulp van een kaasschaaf. Dan krijg je de perfecte dikte én het gaat lekker snel. De rest van het recept is simpel: doe alle kruiden erbij en voeg de suiker/stevia, azijn en slasaus toe. Meng het vervolgens even goed. Je kunt de komkommersalade daarna meteen serveren, maar je kunt ‘m ook gerust de dag van tevoren al maken. De salade blijft 2 tot 3 dagen goed in de koelkast.

Deze salade heb je dus in een mum van tijd op tafel staan. En al zeg ik het zelf: hij is gewoon heel erg lekker. Zelf eet ik ‘m graag op een warme dag als vervanging van warme groente, maar als bijgerecht bij bijvoorbeeld een pasta met tomatensaus vind ik ‘m ook heerlijk. Ook bij een barbecue staat hij hier standaard op tafel.

Smakelijk eten!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Eén reactie

  1. Lekker receptje, ik ben gek op komkommersalade maar heb deze versie nog niet eerder geprobeerd. Perfect bij de barbecue :)
    jonna@burgertrutjes postte onlangs…Loempia’s met hoisin saus – RECEPTMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge