Recept: cookie dough-brownies met chocolade-chunks

| Geen reacties

Brownies zijn geweldig. Ze zijn niet alleen heel lekker, maar ook makkelijk te maken. O, en het browniebeslag is natuurlijk to die for. Ik maak ze daarom regelmatig. Losse brownies via dit recept (al dat snijwerk van de fudge en chocola is het waard!) of als bodem voor een Oreo-monchoutaart die echt fantastisch is – al zeg ik het zelf.

Laatst stuurde vriendin J. een recept door voor brownies met chocolate chip-cookie dough. Aangezien cookie dough al even heerlijk is als brownie(beslag) – bakken is zó overrated – begon ik meteen te kwijlen. Uiteindelijk maakten we ze laatst samen volgens een wat aangepast recept. Dat ik ze het daarop volgende weekend wéér maakte omdat ze maar niet uit mijn hoofd wilden gaan, zegt genoeg, toch? Ik ben gewoon verliefd op deze heerlijke combinatie. Mijn recept voor cookie dough-brownies met chocolade-chunks vind je hieronder.

Recept voor cookie dough-brownies met chocolade-chunks, bakken, koken
Ingrediënten

Voor de brownies

  • 250 gram suiker
  • 170 gram gesmolten boter of margarine
  • 75 gram bloem
  • 60 gram cacaopoeder
  • 3 eieren
  • snufje zout (grof zeezout is het lekkerst bij dit recept!)
  • 100 gram witte chocola, in kleine stukjes gesneden

Voor het cookie dough

  • 225 gram boter of margarine
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 90 gram kristalsuiker
  • zakje vanillesuiker (8 gram)
  • 60 ml slagroom of crème fraîche (ik heb het allebei geprobeerd en goedgekeurd!)
  • een halve theelepel (grof zee)zout
  • 200 gram bloem
  • 100 gram pure chocola, in kleine stukjes gesneden (of chocolate chips. Voor als je te lui bent om te snijden. Of te veel geld hebt. Of allebei. Of als je je foto’s Instagram-waardiger wil laten zijn.)

En hoe maak ik daar dan die goddelijke brownies met cookie dough van?

Je begint met de brownies. Daarvoor pleur je alle ingrediënten behalve de chocola in een kom en mix je ze goed met een spatel. Gebruik zeker geen mixer; dat is niet nodig bij brownies. Op het laatst mogen de stukjes witte chocola er nog even bij. Verdeel het beslag over een grote rechthoekige vorm met bakpapier en bak de brownie 35 à 40 minuten op 160 graden.

Stap 2: het koekjesdeeg! Daarvoor mix je eerst de boter, lichtbruine basterdsuiker, kristalsuiker én de vanillesuiker op een middelhoge stand voor ongeveer 2-3 minuten, tot je een egale, romige botercrème hebt. Daarna mogen de room of crème fraîche en het zout erbij en mix je nog even verder. De bloem voeg je in delen toe, waarbij je op de laagste stand mixt om stuifgevaar te voorkomen. Heb je een egale crème gekregen? Dan is het tijd om de stukjes pure chocola er met een spatel doorheen te mengen. Uiteindelijk verdeel je het cookie dough over de afgekoelde brownie en zet je het in de koelkast, zodat het een stevig geheel wordt.

Daarna hoef je de brownie alleen nog maar met een scherp mes in blokjes te snijden en ben je klaar om aan te vallen. Enjoy!
Recept voor cookie dough-brownies met chocolade-chunks, bakken, koken

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge