Compleet onverantwoord recept met Oreo’s

| 6 reacties

Ik zeg het er maar meteen bij: dit recept zou je eigenlijk niet moeten maken. Je wilt niet weten hoeveel calorieën inzitten. Het enige gezonde ingrediënt dat erin zit, is 50 milliliter water. Voor het hele roomkaasmengsel, that is. Wat ik zeg: compleet onverantwoord dus.

Maar mocht je nou heel erg van Oreo’s, witte chocolade en cheesecake/monchoutaart houden, dan hou ik je niet tegen natuurlijk. Dus hieronder kun je, puur ter informatie, het recept vinden van deze heerlijke mini-Oreo-cheesecakes (no bake) met witte chocola. Maar zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb…

mini-Oreo-cheesecakes (no bake) met witte chocola

Ingrediënten

oreo mini cheesecake (2)

  • 12 gewone Oreo-koekjes
  • 3 of 4 Oreo’s met witte chocola voor de garnering
  • 125 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 gram roomkaas (kan Monchou zijn, maar een huismerk is een stuk goedkoper. €1,95 voor Monchou versus €0,62 voor die van de Lidl!)
  • 200 gram witte chocola
  • 50 ml water

Recept

  1. Zet een muffinbakvorm klaar en zet 12 papieren cupcake-vormpjes in de holtes. Leg in elk vormpje een gewoon Oreo-koekje.
  2. Klop de slagroom met de vanillesuiker met een mixer in een grote mengkom. Zorg ervoor dat de room lobbig wordt (dan komen er van die golfjes in), maar klop hem niet volledig stijf.
  3. Mix de roomkaas door het mengsel tot er geen stukjes meer in zitten.
  4. Smelt de witte chocola au bain marie.
  5. Doe de gesmolten chocola en het water bij het slagroom-roomkaasmengsel en mix het nog even door.
  6. Verdeel het mengsel over de cupcakevormpjes. Je kunt ze goed vol maken, want ze hoeven toch niet meer in de oven.
  7. Breek de Oreo’s met witte chocola in stukjes en steek in elk taartje een stukje koek ter garnering.
  8. Zet ze in de koelkast en laat ze minstens 2 à 3 uur opstijven.

mini-Oreo-cheesecakes (no bake) met witte chocola

Ik hield trouwens nog wel wat vulling over, dus dat besloot ik in een kommetje te doen samen met een verkruimelde Oreo. Ook even laten opstijven en dan ’s avonds oplepelen als toetje. Ook heel lekker, maar je begrijpt het al: wederom compleet onverantwoord.

En dit is dan het resultaat. Let op: kwijlgevaar!

mini-Oreo-cheesecakes (no bake) met witte chocola mini-Oreo-cheesecakes (no bake) met witte chocola mini-Oreo-cheesecakes (no bake) met witte chocola

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

6 reacties

  1. Oh my GOWD, wat doe je?! Ik wil dit! <3
    Yvette postte onlangs…Life Through A Lens – September #1My Profile

  2. Moet. Maken.
    (en opeten en dan nog een keer maken en dan [vicieuze cirkel])

  3. Pingback : Lekkernijen voor m’n B-day – Mademoiselles De Mode

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge