Bullet journal ideeën: een kijkje in mijn creativity journal

| 11 reacties

Een van de voordelen van de coronacrisis is dat je aardig wat tijd overhoudt. Oké, als je geen jonge kinderen hebt die je de hele tijd moet vermaken dan. Ik besloot dat de mogelijkheid aan te grijpen om wat meer creatieve dingen te doen. Dus kocht ik een bullet journal. Als ik eerder van die prachtige bujo-spreads zag bij bijvoorbeeld Ilona, Maaike of Irene, begon het altijd al te kriebelen. Maar ja, een bullet journal bijhouden kost tijd, en die had maakte ik toen niet. Ironisch genoeg heb ik nu dus zeeën van tijd voor mijn bujo, alleen heb ik praktisch geen afspraken meer om erin te noteren. Ik besloot om met het oog op de toekomst niet voor een agenda- of planningsfunctie te kiezen, maar mijn eigen creativity journal te starten. Een boekje waarin alles mag en kan, als ik er maar plezier aan beleef. Kijk je mee?

bullet journal ideeen kijkje in mijn creativity journal

Bullet journal ideeën: trackers en lijstjes

Je kunt in een bullet journal echt álles bijhouden wat je leuk vindt. Mood trackers en habit trackers zijn bekende voorbeelden, maar je kunt ook bijhouden hoeveel water je drinkt op een dag of een lijst met adressen of verjaardagen maken. Struin maar eens rond op Pinterest, en je hebt meer dan genoeg ideeën.

Ook bijhouden welke boeken je leest is heel erg leuk en dat ben ik zeker van plan voor 2021. Ik kocht mijn bullet journal nu pas in april, en een incompleet jaaroverzicht kon ik niet aan, haha. Via mijn One Line A Day kon ik wel met terugwerkende kracht een overzicht maken van de films die ik dit jaar zag (en nog ga zien natuurlijk). Met hartjes voor favorieten en smileys voor films die me aan het lachen maakten.

Bullet journal ideeen, bullet journal inspiratie, een kijkje in mijn creativity journal, handlettering, doodles, overzicht films

Als je regelmatig op zoek bent naar inspiratie voor het avondeten, is het ook heel handig om een spread te maken waarop je allerlei lekkere gerechten noteert. Een to bakelist is natuurlijk ook heel leuk!

Bullet journal ideeen, bullet journal inspiratie, een kijkje in mijn creativity journal, handlettering, doodles

Sinds mijn Groene Kneusjes-box arriveerde, ben ik de trotse bezitter van twaalf plantjes. Eerst stonden er maar twee (potjes) in mijn huis, dus dat vergde qua onderhoud en water geven even wat overzicht. Ik maakte daarom een planten-overzicht in mijn bullet journal. Hieronder zie je een van de spreads.

Bullet journal ideeen, bullet journal inspiratie, een kijkje in mijn creativity journal, handlettering, doodles, plantenoverzicht in bullet journal, plant journal

Creativity journal: handlettering, doodles en tekenen

Een paar jaar geleden volgde ik een workshop handlettering. Ik vond het superleuk, maar toch deed ik het daarna maar sporadisch. Met de komst van mijn bullet journal is daar verandering in gekomen! Door je favoriete quotes te kiezen, wordt je bullet journal zo direct heel persoonlijk.

Nog leuker is het om je quotes ook op te fleuren met doodles. Dat is véél makkelijker dan het lijkt, beloofd. Zoek gewoon voorbeelden op ter inspiratie, teken die na met potlood (zodat je dingen gewoon kunt uitgummen als je nog niet tevreden bent) en ontdek je eigen doodle-talent. Geloof me: als ik het kan, kan iedereen het!

Bullet journal ideeen, bullet journal inspiratie, een kijkje in mijn creativity journal, handlettering, doodles

Bij de Don’t Worry, Bee Happy-spread maakte ik gebruik van een handig handlettering-trucje: van tevoren kaders tekenen waarin je werkt. Dan is het opeens supermakkelijk om woorden te maken die groter of juist kleiner worden.

Bullet journal ideeen, bullet journal inspiratie, een kijkje in mijn creativity journal, handlettering, doodles Bullet journal ideeen, bullet journal inspiratie, een kijkje in mijn creativity journal, handlettering, doodles

Matilda! Ik ben dol op dat boek. En op de musical, waar ik de puntjes-tekening op inspireerde.
Bullet journal ideeen, bullet journal inspiratie, een kijkje in mijn creativity journal, handlettering, doodles

Omdat ik zo lekker bezig was met handletteren en doodelen in mijn bullet journal, besloot ik dat ik ook meer wilde tekenen. Daar ben ik vroeger eigenlijk nooit goed in geweest, dus ik kocht gewoon een op kinderen gericht boek om dieren te tekenen. Ik vind het echt verrassend leuk om te doen!

Bullet journal ideeen, bullet journal inspiratie, een kijkje in mijn creativity journal, handlettering, doodles

Heb jij al een bullet journal? Waar gebruik jij het voor?

11 reacties

 1. Leuk om te zien, ook zo leuk die pagina met je plantjes!

 2. Wow, je hebt talent! Heel leuk om te zien. En ook heerlijk om te doen;).

 3. Ik wissel mijn bujo af met mijn planner… Maar als ik een bujo gebruik dan is dat Ryder (Carroll, de ‘uitvinder’) stijl. Dus plannen (afspraken en to do’s) met zo min mogelijk opsmuk al trek ik wel eens een gekleurd lijntje of gebruik een highlighter. .

 4. Je bent heerlijk creatief, ik hou wel van lijstjes maar dit soort dingen heb ik dus geen geduld voor. Dat ding zou met een paar weken achterin de kast liggen.

 5. Wow! Je maakt er een waar kunstwerk van. Prachtig! Ik heb helemaal geen bulletjournal. Daar heb ik geen tijd én geen geduld voor.

 6. Super leuk zeg! Heel mooi gemaakt!

 7. Ik heb er twee, maar ze zijn allebei nog leeg. Ik gebruik vooral mijn Moleskine als een combinatie van agenda en bullet journal.

 8. Leuke pagina’s! Die met die plantjes is leuk. En wat een lekkere recepten met zalm! Mmm….

 9. Ziet er erg leuk uit! Tof zo’n kijkje in je bullet journal…

 10. Ik herken het: heb ook niet genoeg afspraken en todo’s voor een bullet journal. Maar dit is wel tof! Een plantenlijstje heb ik (ook vanwege de kneusjes). Wel zonder de tekeningetjes want dat kan ik niet. Goed idee: de menu lijst.

 11. Ik start er binnenkort mee en doe nu al overal wat ideetjes op ! Die van jouw zijn zo leuk, vooral die diertjes die je getekend hebt en die qoute van Mathilda !

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge