The Great(-Britain) Trip: Domme Dingen-lijst

| 3 reacties

Ik voelde me best wel stoer en een vrouw van de wereld toen ik begin deze maand in mijn eentje op reis was. Toch ging niet alles even vlekkeloos en toen ik amper een uur op mijn bestemming was, besloot ik een Domme Dingen-lijst in het leven te roepen. Ik had er natuurlijk heel makkelijk voor kunnen kiezen om deze lijst met blunders voor mezelf te houden, maar ik ben de beroerdste niet. Daarom deel ik hier vandaag álle bloopers van 11 dagen Engeland en Schotland hier met jullie…

 • Mijn hotel in Londen lag op 350 meter van Londen St. Pancras, waar mijn trein aankwam. Ik had van tevoren uitgebreid op Google Streetview al mijn looproutes bekeken, dus je zou zeggen dat het niet meer mis kon gaan. Desondanks kreeg ik het op het moment supreme voor elkaar om op dat ministukje welgeteld twee keer verkeerd te lopen. Hashtag fail.
 • Ik legde mijn telefoon even aan de lader voor ik de stad inging. Reisstekker in het stopcontact, stekker daar weer in, kabeltje in mijn telefoon geplugd… en er gebeurde niks. ‘Aargh, doet die stomme wereldstekker het nou niet? Waar kan ik hier een nieuwe kopen?’ En toen zag ik de schakelaar naast het stopcontact – die hebben ze dus overal in the UK – en bleek een nieuwe tóch niet nodig…
 • Full English breakfast! Ik vind het heerlijk. Ik bracht de dooier van mijn ei naar mijn mond, en opeens lag-ie op tafel… En de dooier is nog wel het lekkerste deel van het ei, boehoehoe!
 • Ik vind het systeem van de metrokaartjes in Londen echt superhandig. Je steekt je kaartje erin bij het poortje, en dan gaat het vanzelf open. ‘Hé, waarom gaan die dingen nou niet open?’ O wacht, eerst het kaartje er weer uithalen aan de andere kant. Zodat je het onmogelijk kunt vergeten. Daar is echt over nagedacht. Had ik al gezegd dat ik het echt een heel handig systeem vind?
 • Net aangekomen in Glasgow. In een pub bestelde ik fish and chips en een cola light. “Do you want ace?“, vroeg de barman. “Ace? (huh, waar heeft hij het over, we zijn toch niet aan het tennissen?) Vijf seconden later viel het kwartje. IJs? Yes please!
 • ‘Zóóó, wat een groot frietje is dit hier op mijn vis!’ O wacht, het is een citroenpartje…
 • ‘Huh, waarom laadt mijn camera niet op? Die reisstekker deed het vanmorgen gewoon nog!’ Ook wel héél handig als je dan niet de stekker van je camera in het stopcontact doet, terwijl je de kabel van je telefoon gebruikt…
 • Ik zie een man in zijn auto stappen terwijl hij zijn hond op schoot neemt. Hè, is hij nou echt van plan om met zijn hond op schoot te gaan rijden? Oké, Audrey, je bent pas vier dagen in een land waar ze links rijden…
 • Cutlery’s over there.” En ik pakte mijn bestek, ging rustig aan mijn tafeltje zitten en realiseerde me toen dat mijn cola nog op de bar stond. Nee, joh, ik denk helemáál niet alleen aan eten!
 • Ik ben net uit de bus gestapt in de Schotse stad Inverness en ben me al lopend aan het oriënteren. Een man kijkt me aan en zegt: “Smale!” Ik maak een mentale notitie dat ik straks even moet googelen of hij me complimenteerde of beledigde. Smale, smale, wat zou het kunnen betekenen? O wacht, ace-icesmale-… En terwijl de Schotse meneer al lang en breed uit het zicht was, verscheen er vanzelf een échte lach op mijn gezicht.
 • In een cafeetje eet ik caramel shortbread. Dat is echt bizar lekker trouwens; ik wil het binnenkort zelf proberen te maken (gelukt – check hier het recept!). Heel lekker dus, maar ook vrij hard. Dus terwijl ik de druk op mijn vorkje wat opvoerde, begreep mijn shortbread de hint íéts te goed en lanceerde het stukje zichzelf op mijn schoot. Oeps.

3 reacties

 1. Haha, leuk lijstje! Dat van die metrokaartjes is mij ook overkomen toen ik in Londen was haha. Ben overigens benieuwd naar je recept van caramel shortbread. Het klinkt echt heerlijk, dus hopelijk slaagt je recept haha!
  Celeste postte onlangs…De lampengeest in een blauwe onesieMy Profile

 2. Dat valt toch allemaal reuze mee 🙂

  Ik was na 10 dagen nog steeds in de war met dat links rijden, omdat alles omgekeerd is, dus ook van welke kant auto’s door de bocht komen rijden. Ook ik zag een man heel relaxed in de auto zitten, ik weet niet meer wat hij precies deed, maar ik dacht: het is toch onverantwoord om zo te rijden. Kijk ik nog eens goed, zit hij natuurlijk gewoon op de bijrijdersstoel aan de linkerkant 😉

  Tip om de weg te vinden: download de app van Google Maps en sla een plattegrond op, zodat hij offline beschikbaar is. Zo handig!

  Het systeem met de metrokaartjes is inderdaad superhandig, net als de Londense Oystercard. Dat is de ov-chipkaart, maar dan wél goed geïmplementeerd. Ik begrijp werkelijk niet waarom het daar wel kan en bij ons niet… Het enige dat je hoeft te weten is dat je bij de metro moet in- én uitchecken maar bij de bus alleen in. Als je over de prijs van een dagkaartje heen bent, wordt er automatisch niet meer geld afgeschreven. En als je weer naar huis gaat, krijg je je borg van 5 pond weer terug, plus het saldo wat er nog op je kaart stond. I love it!

  Die knopjes bij stopcontacten vielen mij ook op. In ons laatste appartementje wilden we gaan koken, maar de kookplaat deed het niet. Keken we nog eens goed om ons heen, zat er een stukje verderop in de keuken een hele rij met knopjes, die je dus eerst moet omzetten voordat een elektrisch apparaat het doet.

  Verder was ik blij dat mijn man mee was, want die Britten hebben inderdaad allemaal verschillende maffe accenten… en hij verstond het wel iets beter dan ik.
  Lalagè (@Lalage_) postte onlangs…De hemel boven Parijs – Bregje HofstedeMy Profile

 3. En dan nog een echte blunder: ik gaf mijn man een duw, omdat ik dacht dat we de bus uit moesten. We zaten bovenin, dus we vallen zo ongeveer de trap af en de bus uit. Waarop de buschauffeur zei: ‘This is not yet Haverthwaite!’ *oeps* Bovendien kon ik die plaatsnaam amper uitspreken, erg handig als je rondvraagt waar die bus eigenlijk gaat en tegen de buschauffeur moet zeggen waar je heen wilt.
  Lalagè (@Lalage_) postte onlangs…De hemel boven Parijs – Bregje HofstedeMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge