The Twelve Tag

| 8 reacties

Ik vond het wel eens tijd worden voor mijn eerste zelfbedachte tag: The Twelve Tag. Hiervoor gaan we terug naar het jaar dat ik 12 was. Een bijzondere leeftijd, vind ik, met het einde van de basisschool en het begin van de middelbare. Ik heb zelf aardig wat geschreven herinneringen uit die tijd en die kwamen mooi van pas bij het beantwoorden van de vragen. Gek om te bedenken dat ik nu 24 ben en dat ik dus dubbel zo oud ben als toen! Laten we beginnen: 12 vragen over toen je 12 jaar oud was!

1. Hoe zag je leven eruit toen je 12 was?

Ik woonde in hetzelfde huis en dorp als nu, met mijn beide ouders en mijn twee jaar oudere zus. Ik ben in januari jarig, dus eerst zat ik op de basisschool hier in het dorp, en daarna ging ik naar een havo/vwo-brugklas.

2. En hoe zag jij er zelf uit?

Ik ben niet zo gek veel meer gegroeid sinds mijn 12e, dus ik was ruim anderhalve meter lang. Mijn haar had ik toen op één lengte, en het kwam tot ver op mijn rug. Helaas profiteerde ik er toen niet zo van als ik nu wel zou doen: ik had het bijna altijd vast in een staart of rommelige knot. Behalve als ik ging headbangen op Within Temptation dan, maar daarover later meer.

O, en ik had natuurlijk al een bril! Behalve een gewone had ik er toen ook een met paarse glazen, en die droeg ik nogal vaak, ook binnen… Ja, ik weet het, heel erg, maar het was de tijd van Anastacia, en Lisette Jonkman had er ook een, dus ik ben in goed gezelschap. 🙂

foto (300 x 255)Edit: Ik hield het hier aanvankelijk bij woorden, maar bijna iedereen die deze tag overnam, was zo stoer om wél foto’s van hun 12-jarige zelf te plaatsen. Daarom besloot ik er ook maar een paar op te diepen. Nog behoorlijk lastig, want digitale camera’s waren er toen nog niet of pas net. Ik heb mezelf maar even uit mijn groep 8 en brugklas-klassenfoto’s geknipt. Daar zat overduidelijk een zomervakantie met zonbestemming tussen, haha. Dat bracht me op het idee om nog even in het vakantiealbum te neuzen, maar op de vakantiefoto’s had mijn 12-jarige ik het vooral druk met:
1. voorkomen dat er überhaupt foto’s van me zouden worden gemaakt (hoi hand en rug)
2. dan maar gekke bekke trekkend op de foto gaan of
3. enorm tegen de zon in kijken. Die foto’s hebben het web dus ook al niet gehaald, haha.

3. Wat waren je hobby’s?

Ik zwom elke week, maar daarbij hielden mijn sportieve activiteiten wel op. Volgens mijn afscheidsboek van groep 8 waren mijn hobby’s ook computeren, tv kijken en muziek luisteren. Verder hield ik toen al heel erg van lezen en schrijven en had ik het natuurlijk erg druk met afspreken met allerlei vrienden. Ik weet ook nog dat we als semi-stoere achtstegroepers heel vaak met een groepje afspraken om buiten te spelen. Superleuk was dat!

4. Op wie was je verliefd?

Op niemand. Of je moet niet-serieuze tiener-crushes op Billy Crawford en Gareth Gates serieus willen nemen, natuurlijk.

5. Wie waren je vrienden (en heb je nog contact met ze)?

Met twee goede vriendinnen uit die tijd heb ik nog altijd veel contact. Een van hen kennen jullie als Vriendin D.! Verder helpt Facebook natuurlijk om contact te houden. Een van mijn beste vriendinnetjes van de basisschool is inmiddels al moeder, zo gek!

6. Welke boeken las je?

Ik heb geloof ik alle boeken van Carry Slee gelezen destijds! Ook las ik Fear Street van R.L. Stine en was de Hoe overleef ik-serie van Francine Oomen net begonnen. Verder was er nog een serie waar ik groot fan van was, en daarvan heb ik héél veel delen liggen: The Babysitters Club van Ann M. Martin. Over zeven meisjes die samen – je raadt het al – een babysittersclub hadden en nog allerlei andere avonturen beleefden.

The Twelve Tag - Babysittersclub

7. Naar welke muziek luisterde je?

Ik was fan van Sita en K-Otic (Britney Spears had het bij mij net hélemaal verprutst met dat gehijg bij I’m a Slave 4 u), maar tegelijkertijd vond ik Ice Queen van Within Temptation ook geweldig. Daar headbangde ik dus op, en ik heb ook de cd nog liggen 😉 En verder was Hitzone 19 echt de soundtrack van ons schoolkamp. Hero van Enrique Iglesias, Get this party started van Pink, Like a Prayer van Mad’House… Oh, die herinneringen…

8. Wat waren je favoriete tv-programma’s?

Gtst, Top of the Pops, Ushi & van Dijk en Two of a Kind. Die laatste ken je vast niet, maar ik was fan van Mary-Kate en Ashley Olsen. Samen met iemand die zo af en toe in mijn blogs figureert, maar ik die ik verder volledig anoniem laat…

9. Wat was je rol in de afscheidsmusical van groep 8?

Onze musical heette Ingeblikt en ging over een band. De hoofdrollen – die van de bandleden – waren nogal gewild vanwege de solo’s die je mocht zingen, en ik was een van de gelukkigen. Toen kon ik namelijk wel nog zingen; geen idee wat er mis is gegaan!

Ik speelde Adinda, de toetseniste. Een beetje een sarcastisch typetje. Typecasting? Hoe kom je erbij?

The Twelve Tag - Ingeblikt

10. Schrijf een zin (of fragment) uit je dagboek over.

Met de disco gingen die van de andere klas slowen. Echt, je had moeten zien HÓÉ. Het leek en sloeg echt nergens op.

Hahaha!

11. Wat waren je toekomstdromen?

Ik had bedacht dat ik in Spanje zou gaan wonen. Daar was ik op vakantie geweest, en ik zag het wel voor me dat ik dan elke dag kon genieten van zon, zee en strand… Inmiddels ben ik Nederland een stuk meer gaan waarderen!

Een tag zou geen tag zijn zonder wat mensen te taggen. Zoals je misschien al is opgevallen, waren dit pas 11 vragen. Ik ga namelijk iedereen die ik tag een persoonlijke 12e vraag geven!

Ilse van Hier schrijft Ilse: Wat waren je favoriete schoenen?

Lilian van Watermelilian: Wat was je bijnaam?

Maaike van Muy Maaike: Hoe zag je schooltas eruit?

Emmy van Zon en Maan: Laat een tekening zien die je gemaakt hebt toen je twaalf was.

Marieke van Marieke van Woesik: Wie was je juf of meester toen je in groep 8 zat (en wilde je toen zelf al juf worden)?

Kelly van Kelly Caresse: Als Lana 12 jaar wordt, ben jij pas 35. Waar verheug je je het meest op om samen met haar te doen?

 

Vind jij het ook leuk om deze tag in te vullen? Laat een reactie achter, dan krijg je van mij ook een speciaal voor jou bedachte twaalfde vraag!

8 reacties

 1. Omg, de Babysittersclub!!! Die bovenste cover, waarop Betty (het is toch Betty?) zo zit te kijken, komt me zo bekend voor. Ik vond die boeken zó leuk, vond het ook altijd jammer dat het nooit lukte ze allemaal te vinden om ze op de juiste volgorde te lezen, haha. Leuke tag trouwens!
  Lisa postte onlangs…nieuws uit lisalandMy Profile

 2. OOOOOOH BILLY CRAWFORD, DIE WAS IK GEWOON HELEMAAL VERGETEN, MAAR DAAR WAS IK STIEKEM OOK VERLIEFD OP. WAAROM IK ZO SCHREEUW? OMDAT BILLY NOGAL HARD UIT DE SPEAKERS KNALT HIER. KEEP ON TRACKIN MEEEEEEEEEEE!
  Ilse postte onlangs…O zo lekkere blondies (het recept!)My Profile

 3. Zo grappig die boeken die je gelezen hebt, dat stuk is ook helemaal op mij van toepassing. Heb bij mijn ouders ook nog flink wat exemplaren van de babysittersclub liggen.

 4. Ik vind deze tag echt BRILJANT.
  Emmy postte onlangs…Sciencefiction onder de loepMy Profile

 5. Zo leuk om te lezen! Ik had ook altijd tienercrushes, haha 😛 Maar was nooit echt serieus verliefd geweest ofzo ^^
  Lieke postte onlangs…Snapshot! (sept 2014 #1)My Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge