Stomme producten

| 3 reacties

Van sommige producten begrijp ik werkelijk níét waarom ze in de winkels liggen. Wie zijn toch de mensen die ze zouden kopen, en waarom in vredesnaam? Ik zet vijf van dit soort – in mijn ogen – stomme producten op een rijtje. Ik zou graag willen beweren dat het toeval is dat ze allemaal met eten te maken hebben, maar ik ben gewoon een vreetzak for life en denk de hele dag aan eten. Dus.

Twee smaken chips in één zak

Ik was volledig flabbergasted toen ik reclame zag voor twee smaken chips in dezelfde zak. Noem me een neuroot, maar daar kan ik dus echt totaal niet tegen. Ik word er al kriegelig van als ik op een verjaardag mensen twee soorten chips in één kom zie doen, laat staan dat je dit vrijwillig zou willen kopen. Misschien komt het ook omdat ik alleen maar naturel chips lust (ja echt!), maar smaken die van het ene chippie naar het andere gaan… Ieh.

Havermout-appeltaart

Ugh. Als je me een beetje kent, weet je dat ik een allergie heb voor overdreven healthy gedoe. Ik ontbijt nu eenmaal veel liever met een witte boterham met (pure) hagelslag dan met overnight oathies. Waarom je havermout in een appeltaart zou willen stoppen, is me daarom ook echt een raadsel. Ik moet bekennen dat ik ‘m nog nooit geproefd heb, maar ik sla deze bakmix toch echt even over, Koopmans…

Soeppakketten

Laatst zag ik op de groentenafdeling iets liggen dat mijn aandacht trok. Helaas niet in positieve zin… Zijn er echt mensen die, als ze een pakket voor groentensoep of pompoensoep aantreffen, denken”ach, laat ik een veel te duur groentenpakket kopen”? Iedereen heeft een netje uien in huis liggen, prei en peen kun je los kopen: waarom zou je het verpakt in cellofaan willen kopen?

De grap is ook nog dat je de boel dan ook nog zelf moet snijden. Ik vind zo’n zakje voorgesneden soepgroenten wel weer makkelijk: superhandig als je iets gezonds wil bereiden en weinig tijd hebt. Maar als je zo’n soeppakket koopt omdat je te lui bent om in de supermarkt even wat ingrediënten bij elkaar te zoeken… Dan liever te lui zijn om zelf te snijden.
stomme producten

Sourcy vitamin water

Wederom in de categorie “nog nooit geproefd”: Sourcy vitamin water. Het ziet eruit als te waterige ranja, en ik heb me laten vertellen dat het ook zo smaakt. Er zijn weinig dingen zo kansloos als te waterige ranja. Ik ben persoonlijk juist dol op puur water en hoef geen dure fles waar drie druppels smaakstof of geconcentreerd sap in zijn gedrapeerd. En als ik dan smaak wil, dan ga ik weer voor een goede hoeveelheid siroop, of ik pak gewoon sap of frisdrank. Nee, de uitvinder van friggin’ vitaminewater hoeft niet te worden voorgedragen voor een innovatieprijs.

Slowjuicers

Fruit is gezond. Groente is ook gezond. Als je het in een blender gooit, kun je flinke hoeveelheden in één keer verorberen, wat heel handig is. Dat kreng afwassen duurt dan weer langer, maar ach. Tegenwoordig bestaat er iets dat een slowjuicer heet. Dat zorgt voor een dun, gefilterd sapje uit je verse fruit of groenten. Béétje jammer alleen dat alle vezels dan verloren gaan. Ook de slowjuicer mag wat mij betreft op het lijstje met nutteloze producten…

Ik schreef trouwens al eerder over voedselirritaties. Heb jij nog dingen om dit lijstje aan te vullen? Ik ben benieuwd 🙂

3 reacties

  1. Ik kan niet direct een bepaald product benoemen dat ik stom vind; wel vind ik het stom dat er steeds weer dingen bij verzonnen worden. Ik bedoel, we overconsumeten al, dan moeten we ook nog brinta of havermout hebben met een ander smaakje dan de naturel variant, de gewone hagelslag moet opeens ook in XL korrel, we moeten wraps hebben die rood Zijn ipv ‘gewoon’, we moeten uit honderden soorten koffie kunnen kiezen, biscuitjes zijn er in ‘tig varianten en ga zo nog maar even door. Voordeel van zo’n kant en klaar pakket is dat je niet met een overschot blijft zitten omdat los kopen vaak met grotere hoeveelheden gaat. Als ik het mag zeggen dan koop ik mijn groenten liefst onverpakt op de markt…

  2. Ik ben wel fan van overnight oats, maar die soeppakketten daar sta ik ook nog altijd met verbazing naar te kijken in de winkel. “Waarom?”
    Annelies postte onlangs…RECENSIE | Ibiza, land van liefde – Mireille van HoutMy Profile

  3. Hahah die twee soort chips in één zak is zoooo herkenbaar. Ik wil dui-de-lijk-heid en niet elke keer hoeven gok welke smaak ik nu weer heb!
    Irma postte onlangs…Als je mij echt zou kennen…My Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge