Ode aan de oranje man

| 2 reacties

Ik ben niet zo heel helemaal niet goed in navigeren. Ik ben het type dat tijdens haar rijlessen vaak ontzettend verbaasd kon zijn: “oh, leidt die weg híérheen?” En dan ging het dus om plekken binnen een straal van 5 kilometer van mijn huis. Tja. Ik kan er niets aan doen. Ik erken het gewoon. Want steeds als ik afwijk van de vooraf zorgvuldig uitgestippelde route, gaat het nogal mis en maak ik kilometerslange omwegen.

Gelukkig is er een man op wie ik kan bouwen. Die het op de plek van bestemming komen een iets minder grote opgave maakt. Nee, dit gaat niet over TomTom. Want mijn TomTom is ook helemaal geen man, maar een Vlaamse vrouw. Die klinkt namelijk aardig. En dat is altijd fijn, iemand die me op een vriendelijke toon vertelt wat ik moet doen. Zo’n mannelijke stem zou je toch verdenken van een neerbuigend toontje en een gniffelend lachje tussendoor. Het is ook een beetje raar om de lieve Vlaamse mevrouw TomTom te noemen. AnAn zou beter zijn, maar dat bekt minder lekker. En het zou een beetje verwarring oproepen als je je navigatiesysteem met spraakbesturing zou vragen naar de dichtstbijzijnde Starbucks. Koffie, Anan!

TomTom is dus niet mijn navigatie-droomman. De man die er altijd is om me te helpen. Die me veilig naar onbekende oorden leidt. Mijn licht aan het einde van de tunnel. Een stille kracht. Degene die altijd geduldig blijft. O, wat hou ik toch van hem.

google streetview

De oranje Google Streetview-man! Samen met hem leg ik virtueel kilometers af van de reis die ik moet gaan maken. We schrijden samen langzaam naar voren en we hoeven ons niet eens aan de verkeersregels te houden. Hij geeft me het vertrouwen dat ik het daarna zelf kan. Dank u, Google, voor de Google Streetview-man!

2 reacties

  1. Hahahaha geweldig Audrey! Heel herkenbaar ook!

  2. Hahaha dat doe ik ook altijd, voordat ik een route moet fietsen (heb geen auto).

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge