Nomnomnom-tag

| 5 reacties

Een tag over eten. Wordt het beter dan dit? 😉 Vast niet. Ik zag deze tag op Jennnsfigments.com en via Google kwam ik erachter dat Team Confetti (superleuke blog trouwens!) ‘m heeft bedacht. Tien vragen over eten, daar gaan we!

Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?

Ik vind spruitjes lekker! Ook als kind at ik ze al (oké, sinds mijn moeder ze superbollen noemde dan). Waar ik juist van gruwel: banaan. Het schijnt dat ik vroeger al fruithapjes uitspuugde als daar ook maar een héél klein beetje banaan inzat. Nog afgezien van de smaak vind ik de structuur ook helemaal niks.

Daarnaast vind ik kaas echt heel vies. Een beetje gesmolten kaas op een pizza of in een quiche gaat nog net, maar zo’n laag kaas ergens overheen: gadver. Ook de typisch Nederlandse lunch van bruine boterhammen met kaas of de kaasblokjes laat ik graag aan me voorbij gaan. Ieh!

Wat kook jij het liefst (en veel te vaak)?

gebakken aardappeltjes

Mijn specialiteit zijn gebakken aardappeltjes/krieltjes. Stukje vis erbij en een bak sla: héérlijk. Daarnaast maak ik graag pasta of andere gerechten waarbij je maar twee pannen hoeft te gebruiken. Goed gevulde saus in de ene, rijst/mie/pasta in de andere. Is lekker, scheelt afwas en houdt het lekker overzichtelijk.

tagliatelle met roomsaus

In welk restaurant zou je het liefste elke dag eten?

Hm, eigenlijk heb ik geen favoriet! Ik vind het leuk om verschillende plekken uit te proberen, maar ben in elk geval van de restaurants waar je een goed gevuld bord voorgezet krijgt. Geen liflafjes voor mij. En of ik dan bij een Griek, Italiaan of ‘gewoon’ restaurant eet, maakt me dan niet heel veel uit.

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

eiersalade

Eigenlijk zou er eiersalade op moeten zitten, want daar ben ik echt dol op, maar dat is niet echt origineel. Wat ik verder wel voor me zie als typisch Audrey-broodje is een kaiserbroodje met gebakken zalm. Wat Zaanse mayonaise erop, heel fijn gesneden augurk, wat ijsbergsla voor de bite… Ja, dat lijkt me wel wat. Ik krijg er honger van (dat ik dit typ terwijl het bijna etenstijd is, is niet heel handig)! Misschien moet ik het eens maken om te ontdekken of ’t überhaupt smaakt 😉 Ik zou het niet een ‘Broodje Audrey’ noemen, want dat klinkt een beetje kannibalistisch. Ik denk dat ik voor ‘Een of ander Broodje’ zou gaan. Stel je voor dat je dat dan bestelt; de verwarring die het oproept lijkt me enorm komisch 🙂

Deel een handige kooktip:

Je moet écht eens zelf friet maken from scratch. Zoveel lekkerder dan gewone! Ik gebruik het recept van Mariekes blog en dan schil ik de aardappelen wel tussendoor. Héél lekker!

zelfgemaakte friet

Wat staat er nog op je food/baking-bucket list?

Wat ik graag eens zou willen doen, is een sweet table maken. Allerlei zoetigheid bij elkaar: van cupcakes en brownies tot koekjes en mini-taartjes. Dat allemaal zelf maken voor een groot aantal mensen lijkt me een hele uitdaging qua planning, maar ook heel leuk!

Zelf koken, eten bestellen of uit eten gaan?

Hm, hoewel ik het wel lekker vind om niet zelf te koken en om gewoon uit een hele lijst met lekkers te kunnen kiezen, kies ik toch voor zelf koken. Dat zou ik het minst erg vinden om elke dag te eten. Wat me misschien wel het meest tegenstaat aan steeds andermans eten nuttigen, is dat je er niet je eigen draai aan kunt geven. Zelf koken kost wel meer tijd en je hebt er niet altijd zin in, maar je bepaalt wel helemaal zelf wat en hoe je het maakt.

Ben je ergens allergisch voor?

Nee!

Wat is je food-obsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?

boterham met chocoladepasta en hagelslag

Een obsessie zou ik het niet willen noemen, maar ik heb laatst iets herontdekt uit mijn jeugd: boterhammen met chocoladepasta én hagelslag. Ja, heel slecht, ik weet het. Daarom mochten we dat vroeger ook bijna nooit van mijn moeder. Ik ontdekte het toen ik eens at bij een vriendinnetje dat geen boter lustte (hoe kan je dat niet lusten eigenlijk? Dat proef je toch amper?). Zij mocht pasta gebruiken ipv boter en er dan nog hagelslag op… Heerlijk, zo’n dubbele dosis choco. Af en toe sta ik het mezelf toe.

Wat is je favoriete toetje?

Hemelse modder, mét slagroom (al zit er al een indrukwekkende hoeveelheid slagroom in). Ik kreeg het recept ooit op de bloedbank van een medewerkster en ik ben ervan overtuigd dat dit recept de sleutel zou kunnen zijn bij de werving van bloeddonoren. Zó lekker!

hemelse modder

Zo, dat was de nomnomnom-tag! Ik ga nu even tegendraads doen en helemaal niemand taggen. Mocht je nou nog een excuus zoeken om ongegeneerd een blogpost vol te schrijven over eten, neem ‘m dan vooral over en laat het me even weten, vind ik leuk! 🙂

5 reacties

  1. Erg leuk (en lekkerrrrr) om te lezen!

  2. Wat lief dat je ons hebt opgezocht en gelinkt ennnnn onze tag hebt ingevuld. Leuk!

  3. Hèhè, eindelijk iemand gevonden die hetzelfde over bananen denkt. Zoooo vies, brrr…

  4. Hihi, dat broodje met chocopasta en hagelslag, herkenbaar! Vroeger maakte ik ze ook wel met chocopasta en cacaopoeder.

  5. He, wat leuk om te lezen! Leuke blog heb je.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge