Nieuw: Blogwinter – staying in is the new going out!

| 3 reacties

Winter is coming! Dat klinkt misschien alsof ik er zin in in heb, maar niets is minder waar. Ik heb er nog net niet zo’n hekel aan als de herfst, maar toch. Ik vind er niets aan, die kou en kale bomen. En sneeuw mag dan misschien voor mooie winterse plaatjes zorgen: in de praktijk is het gewoon vieze zooi die er plezier aan beleeft om je koude voeten te bezorgen of je onderuit te laten gaan. Eigenlijk zijn sneeuwvlokjes gewoon vieze oude mannetjes die aan je kont willen zitten en daarom samenwerken om je naar hen toe te trekken. Oké, ik dwaal af. Mijn punt is: winter is stom. Normaal gesproken doe ik mijn uiterste best om te negeren dat het bestaat. (Daarom hou ik het ook nog stug bij mijn tussenjas, al is het al december. Zodra ik mijn winterjas uit de kast haal, valt het niet meer te ontkennen.) Toch moet je nu eenmaal de winter door om bij de lente te komen, dus dan kunnen we er maar beters iets leuks van maken. En dat gaan we doen met mijn nieuwe blogproject: Blogwinter! En het beste is: je kunt meedoen vanuit je luie stoel, al chocomel slurpend in je warme huis. Staying in is the new going out!

Blogwinter

Blogwinter: het project

Van december tot en met februari deel ik elke twee weken een nieuwe opdracht die je voor de nieuwe aflevering kunt maken en kunt delen op je blog. In totaal komen er dus zes opdrachten waarop je los kunt gaan. Van een echte schrijfopdracht tot een activiteit die je uitvoert (wel vanuit huis natuurlijk) en waar je daarna verslag van doet. Laat je creativiteit in de vrije loop en doe mee! Mocht je geen zin of tijd hebben om elke keer mee te doen: geen probleem! Niets moet, alles mag – hoewel ik een linkje naar mijn blog wel leuk zou vinden. Zelf zal ik natuurlijk ook de blogposts van anderen delen.

Opdracht 1: kerstverhaal

Voor de eerste opdracht kom je meteen al helemaal in de winterse sfeer. Die luidt namelijk: schrijf je eigen kerstverhaal! Of je nou kiest voor een bewerking van het traditionele kerstverhaal, een nieuwe versie maakt van A Christmas Carol of je laat inspireren door Love Actually of – voor mijn part – Home Alone: het kan en mag allemaal! Natuurlijk is een geheel origineel verhaal in kerstsferen ook helemaal top. Ik ben benieuwd wat jullie ervan gaan maken 🙂

Trotseer jij samen met mij de winter en doe je mee met Blogwinter?

3 reacties

  1. Oh het klinkt best leuk en tegelijkertijd behoorlijk uit mijn comfortzone haha. Zijn er ook deadlines?

  2. Beetje late reactie van mij. Jeetje Audrey, dat is geen eenvoudige opdracht. Maar wat GAAAF! 😀

    Kan ik eindelijk werken aan een van m’n eigen doelen. Ben benieuwd naar je andere opdrachten 🙂
    Falco Renierkens postte onlangs…Een zekere kerstavond lang geledenMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge