Mijn 10 favoriete kerstliedjes

| 4 reacties

Met Kerst hoeven we gelukkig allang niet meer alleen naar zoetsappige kinderkoren te luisteren die liedjes als Stille Nacht en O denneboom zingen. Zelf ben ik dol op de wat modernere kersthits, waarvan de meeste inmiddels ook al ware klassiekers zijn geworden (thanks, Sky Radio ;)). Vaak zijn het echt leuke kerstliedjes die je helemaal in de sfeer brengen. Ik heb zelf twee compilatie-cd’s gemaakt waarop maar liefst 45 van mijn favorieten staan. En dan nóg zijn er de afgelopen jaren weer genoeg nieuwe favorieten bijgekomen, waardoor ik overweeg om dit jaar deel 3 van Audrey’s kersthits te maken. In deze blogpost deel ik mijn favoriete kerstliedjes met jullie.

Mariah Carey – All I want for Christmas is you

Ik weet het: deze is héél fout, maar geef toe: is dit niet het heerlijkste kerstnummer om keihard mee te blèren? En het maakt niet uit als dat kneitervals is, want Mariah Carey herself heeft ook moeite om alle noten zuiver te halen, zo blijkt uit dit filmpje.


The Pretenders – 2000 miles

Dit liedje vind ik gewoon erg mooi. Goede tegenhanger van al dat meeblèr-geweld.

Nick & Simon – Santa’s Party

Ik wilde net gaan typen dat dit een relatief nieuw liedje is, maar ik zag dat-ie toch al uit 2009 komt, haha. Deze vind ik lekker vrolijk en hij heeft een fijne overload aan onvermijdelijke kerstbelletjes.

Miss Montreal – Being alone at Christmas

Deze komt uit hetzelfde jaar als Santa’s party en ook dit nummer vond ik meteen leuk. Ik vind Miss Montreal ontzettend tof en dit uptempo liedje is erg geslaagd als alternatieve kersthit.

Train – Shake up Christmas

Dit liedje ken je misschien wel uit de Coca Cola-reclames. Alweer een lekker vrolijk liedje dat je echt een kerstgevoel bezorgt.

Kate Winslet – What if

Dit is misschien geen écht kerstliedje, maar doordat het in de soundtrack van de kerstfilm Christmas Carol uit 2001 zit en het destijds veel werd gedraaid, heeft het zich toch in mijn hoofd genesteld als kerstnummer. En hij is gewoon heel mooi!

Band Aid 20 – Do they know it’s Christmas time

Van deze kerstklassieker is de versie uit 2004 mijn favoriet. Met allerlei echte zeroes artiesten als de Sugababes, Joss Stone en Daniel en Natasha Bedingfield. Ook Robbie Williams, Dido en Chris Martin van Coldplay zingen mee.

Faith Hill – Where are you Christmas

Voor iedereen die (ook) weer single is met Kerst: deze is heel fijn om mee te zingen terwijl je in je eentje tweehonderd kerstkransjes naar binnen schuift. Ik geef je maar meteen de versie met lyrics (graag gedaan):

Ronettes – Sleigh ride

Als je bent uitgejankt en zin hebt om rond te dansen door je huis, dan moet je deze hebben. Vrolijkheid gegarandeerd (en dat je hem de rest van de dag in je hoofd hebt ook trouwens).

God only knows

Het origineel is van The Beach Boys (toch vreemd dat je uitgerekend met zo’n naam een kersthit maakt), maar met dank aan All you need is love heb ik de afgelopen jaren al tig andere versies gehoord, die ik elke keer weer prachtig vind. Net als deze recente versie van BBC Music. Mede door Love Actually zorgt dit liedje gegarandeerd voor het kerstgevoel.

Wat zijn jouw favoriete kersthits? En weet je nog leuke (onbekende) kerstliedjes voor op mijn 3e compilatie-cd?

4 reacties

  1. Where are you Christmas! Dat is mijn all-time favoriet. Stiekem luister ik hem ook best vaak in andere seizoenen.
    Rosa postte onlangs…Famous Friday/Londen Shoplog!My Profile

  2. Ik kende niet alle nummers… Zo fijn, kerst<3

  3. Leuk lijstje! Sommige nummer ken ik niet eens… Feliz Navidad, Last Christmas van Wham en Happy X-Mas van John Lennon zijn toch wel mijn all time favorieten.
    Sheelagh postte onlangs…TRAVEL | Een weekendje kerstmarkt in DüsseldorfMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge