Flauwe grappen die verboden zouden moeten worden

| 8 reacties

Iedereen kent ze wel: van die compleet uitgemolken grappen die te flauw voor woorden zijn. Je allergrappigste oom (ja, sorry, meestal zijn het mannen die zich schuldig maken aan deze humormisdaden) vindt ze waarschijnlijk na 30 jaar nog altijd hi-la-risch, maar ik ben er in elk geval helemaal klaar mee. Ik zet de meest afgezaagde flauwe grappen op een rijtje.

 • “Heb je een relatie?”
  “Nee, ik ben vrijgezellig. HAHAHAHA.”
  Deze grap is ongeveer net zo antiek als het woord ‘vrijgezel’ (wat is er mis met single, “ik heb geen relatie” of nog beter: je burgerlijke status gewoon in het midden laten op familiefeestjes? (jullie horen het wel als er iets veranderd is…))
 • “Mag ik een vraag stellen?
  “Ja, dat heb je net al gedaan, hè, maar vooruit!”
  Jahaaa, in theorie heb je helemaal gelijk, maar in sociale interacties gebeuren dit soort dingen nou eenmaal. Niet zo flauw doen dus, please!
 • Nog zo eentje: op de vraag “wil je koffie of thee?” niet antwoorden met “lekker, kopje thee graag!”, maar met “ja”. Ja, je hebt waarschijnlijk wiskunde gestudeerd en je antwoord is in principe helemaal correct, maar af en toe is er helemaal niks mis met sociaal wenselijke antwoorden. Echt waar.
 • Als juryvoorzitter van Slechte Slogans kom ik heel wat grappig bedoelde creatieve uitspattingen tegen. Vaak komen die van welwillende zelfstandigen, al dan niet met personeel. Nu hou ik best wel van woordgrappen, maar sommige dingen zijn zelfs mij te flauw, of afgezaagd in dit geval. Er  zijn namelijk talloze ondernemers die iets met hout doen en in hun slogan een grap maken met houden (van). “Houdt het bij hout”, “Als u van kwaliteit hout”, en zelfs “Geef hout als je van elkaar hou(d)t”: zo’n beetje alle variaties zijn al voorbij gekomen. Bedenk dus liever iets dat écht leuk en origineel is!
 • “Op naar de kaakchirurg, ik ga mijn verstand verliezen…”
  Ik geloof niet dat er volwassen mensen zijn die nog echt denken dat verstandskiezen ook maar iets met verstand te maken hebben. De grap over het kwijtraken van je wijsheid als ze eruit moeten, is echt al veel te vaak gemaakt, dus alsjeblieft: stop ermee!
 • “We gaan dit weekend een dagje naar de dierentuin.”
  “O, jullie gaan zeker gezellig op familiebezoek! <insert bulderende lach>”
  Ja, de mens is verwant aan de aap, en ja: bij sommige mensen zie je dat een stukje duidelijker dan bij anderen. Ook dit is een grap die ik al veel te vaak heb gehoord. Zucht.

Welke afgezaagde “grappen” ben jij helemaal zat?

8 reacties

 1. Hahaha omg die laatste. Die kwam gisteren nog voorbij haha. Inderdaad té erg, weet ook nooit wat ik dan moet antwoorden. Geloof dat ik gisteren had geantwoord met iets van ‘nee, ga dit keer op bezoek bij jouw familie’. Anyway, die kan inderdaad echt niet meer. Leuke post!
  Celeste postte onlangs…Tien bizarre eetgewoontesMy Profile

 2. Omg dit is allemaal zo herkenbaar en ZO waar! Vooral die van “Mag ik je een vraag stellen” is erg flauw… Ik denk dan mooi beleefd te zijn en dan verpest die ander het lekker :p Maar misschien moet ik niet zo hard roepen hier, ik maak ook een hoop (flauwe) grapjes haha.
  Falco Renierkens postte onlangs…Levenslessen, weegschalen en ijs| wk 23, 2015My Profile

 3. Hahaha oh echt die laatste inderdaad. En dat ‘vrijgezellig’ ook, die grap is al zo oud..

 4. Aah ben jij juryvoorzitter voor slechte slogans? Zó leuk! Dat doet me eraan herinneren dat een bar bij mijn huis waar ik ongeveer drie keer per week langsloop ook een hele slechte slogan heeft en al sinds dag een denk ik: die moet ik insturen! Maar ik doe het steeds niet, haha.

  En hmm, ik kom een hele hoop van zulke grappen tegen maar ik kan nu even geen voorbeeld bedenken. Wel vind ik die “je moeder” grappen héél irritant en ik kan daar dus echt de humor niet van inzien.

  Stiekem kan ik er zelf trouwens ook wat van, slechte woordgrappen maken. Soms moet ik mezelf echt inhouden haha.
  Lisa postte onlangs…Week 23: spanning en sensatie (maar dan niet echt)My Profile

 5. Die laatste had ik eigenlijk nog nooit gehoord denk ik haha 😀

 6. Ik ben Ben. Dat vinden nog steeds heel veel mensen hilarisch.

 7. Hahaha deze zijn inderdaad vreselijk :p
  Jessica postte onlangs…Filmrecensie | Project T (Tomorrowland)My Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge