Mijn ervaring met Too Good To Go – wat krijg je bij supermarkten in je Magic Box?

| 22 reacties

Toen ik begin 2018 in Berlijn was, hoorde ik voor het eerst over Too Good To Go. Ik was meteen enthousiast over het concept: voedsel redden van de vuilnisbak door voor een klein bedrag een Magic Box, oftewel een verrassingspakket, te kopen. Helaas duurde het even voor er hier in Midden-Limburg ook wat locaties kwamen. Ook plekken die meer dan 10 kilometer van mijn huis lagen streepte ik van mijn lijstje – niet echt goed voor het milieu om daarheen te rijden in de strijd tegen voedselverspilling. Jammer maar helaas dus voor Albert Heijn, Bakker Bart en Backwerk (daar zie ik vaak mooie pakketten van!).

Een tijdje geleden zag ik opeens dat de Coop-supermarkt hier vlakbij mee deed. Net als alle vestigingen in Nederland trouwens, echt supergoed! Ik twijfelde geen moment en bestelde mijn eerste Magic Box. Inmiddels ben ik vaker geweest en deel ik graag mijn Too Good To Go-supermarkt-ervaringen met je.

Too Good Too Goo ervaring supermarkt COOP, wat krijg je bij de supermarkt in je Magic Box, wat zit er in een Too Good To Go pakket bij de supermarkt

Too Good To Go: hoe werkt het?

Het doel van Too Good To Go is om voedselverspilling tegen te gaan. Daarom kun je bij aangesloten locaties een Magic Box bestellen: een verrassingspakket vol voedsel dat anders in de vuilnisbak zou belanden. Je betaalt daar uiteraard een gereduceerd tarief voor: doorgaans 1/3 van de oorspronkelijke prijs. Bij supermarkten koop je vaak een voucher voor €4,99 en dan krijg je een pakket waarvan de oorspronkelijke waarde minimaal 15 euro was. Als je geluk hebt, is dit zelfs nog meer.

Mocht je nou eens een pakket krijgen dat bij lange na niet voldoet aan die belofte, dan kun je daar trouwens altijd een klacht over indienen. Ik heb gehoord dat Too Good To Go daar – met een foto als bewijs – absoluut niet moeilijk over doet.

Too Good To Go is eigenlijk een legale vorm van dumpster diving!

Eisen of wensen doorgeven bij een Magic Box

Een Magic Box is altijd een verrassingspakket. Dus nee: je hebt doorgaans geen enkele invloed op wat erin zit. Als je een bepaald dieet volgt, in je eentje woont of veel dingen niet lust, dan is Too Good To Go waarschijnlijk minder geschikt voor je. Wel zie ik soms een vegetarische box in de app staan, en er zijn ook all vega(n)-restaurants die meedoen, maar die vind je vooral in de grote steden.

Hoe kun je een Too Good To Go-pakket bestellen?

Je bestelt een TGTG-pakket via hun app. Via een kaart kun je zien welke locaties er in je buurt allemaal meedoen. Dat kunnen bijvoorbeeld supermarkten zijn, maar ook bakkerijen, tankstations of restaurants. Wat me echt helemaal top lijkt, is om eens een box te halen bij een hotel. Zo plunderde Nicole al eens legaal een ontbijtbuffet.

Too Good To Go: wanneer moet je een box bestellen?

Goed om te weten: je kunt een Magic Box vaak de dag van tevoren al bestellen. Elke locatie heeft zijn eigen ophaaltijd, en doorgaans zetten ze hun nieuwe boxen voor de volgende dag online een kwartier na de eindtijd daarvan. Dus als de ophaaltijd bij je supermarkt van 19 tot 20 uur is, dan kun je om 20.15 direct weer kopen.

Mijn ervaringen met Too Good To Go bij de supermarkt

Alle pakketten die hieronder afgebeeld staan kostten €4,99.

Onze eerste ervaring met Too Good To Go was er direct een uit duizenden. Wát een geluk hadden we! 3 x vlees voor twee personen, een stuk geitenkaas waar Vriend O. van begon te glunderen, ananas en mango voor mij en nog veel meer lekkers… We telden de prijzen bij elkaar op en kwamen uit op een oorspronkelijke waarde van ruim 30 euro! Winning!

Too Good Too Goo ervaring supermarkt COOP, wat krijg je bij de supermarkt in je Magic Box, wat zit er in een Too Good To Go pakket bij de supermarkt

Zo’n geluk heb je natuurlijk niet altijd, maar toch: in het algemeen zijn de Too Good To Go-pakketten bij de supermarkt (allemaal van Coop in dit geval) echt prima gevuld. Het onderstaande pakket ging bijvoorbeeld mee met een kennis. Zij ging in het weekend, en de buit lijkt dan net iets minder groot te zijn (gebaseerd op n=3, haha).

Too Good Too Goo ervaring supermarkt COOP, wat krijg je bij de supermarkt in je Magic Box, wat zit er in een Too Good To Go pakket bij de supermarkt

Een paar weken later gingen wij weer op donderdagavond een pakket ophalen, waarvan de oorspronkelijke waarde weer ruim 25 euro was. We hebben genoten van de heerlijke varkenshaas, zoete aardappelfrietjes die we nu niet zelf hoefden te snijden en heerlijk fruitsap.

Too Good Too Goo ervaring supermarkt COOP, wat krijg je bij de supermarkt in je Magic Box, wat zit er in een Too Good To Go pakket bij de supermarkt

Je had het vast al door: wij zijn héél enthousiast over Too Good To Go! Vriend O. en ik lusten gezamenlijk bijna alles, dus dat scheelt. De Magic Boxes uit de supermarkt bestaan eigenlijk uit twee categorieën: dingen die we anders ook wel zouden kopen (zoals afgeprijsd (bio-)vlees en zuivel) en dingen die we normaal te duur vinden, maar wel heel erg van kunnen genieten. En die paar dingen waar we niet zo’n fan van zijn, geven we gewoon weg aan iemand anders die er blij van wordt. Ideaal!

Heb jij al eens een Too Good To Go-pakket gekocht?

22 reacties

 1. Geweldig initiatief dit. En inderdaad, als er zoveel vlees in een pakket zit, heeft het echt veel meer waarde dan die ‘beloofde’ vijftien euro. Ik woon alleen, maar vlees zou ik in de vriezer stoppen, dus misschien is het zelfs dan nog wel een optie. Ga er toch eens naar kijken.

 2. Superleuk om te lezen! En wat een fijne producten. Ik heb het lang geleden een keer gedaan, maar wil het graag nog een keertje proberen.

 3. Ik deed het geregeld maar heb het een beetje laten verwateren, heb van de week wel alle tijden weer opgeschreven en zin om er weer fanatiek mee bezig te gaan.

 4. Ik heb de app op mijn telefoon staan, maar ik grijp er vaak naast. Of het is (waarschijnlijk) voor mij als éénpersoonshuishouden veel te veel. :/ Toch houd ik ze wel in de gaten, want ik vind het een tof initiatief.

 5. Ik heb er over gedacht, maar ja… allergie… dus niet handig… Hoewel ik volgens mij beide pakketten had kunnen gebruiken…
  Toch weer even heroverwegen. Misschien samen doen met vriendin…

 6. Zo, dat is een flinke buit! Jullie zijn goed geslaagd voor zo weinig geld. Ik vind het ook echt een goede en handige app, al is het maar met het oog op duurzaamheid. Zelf heb ik er nog nooit gebruik van gemaakt, maar dat is vooral omdat ik in mijn eentje het pakket waarschijnlijk niet voor de houdbaarheidsdatum op krijg en ook niet echt veel aan mijn (glutenvrij etende) vriend kan slijten 😉

 7. Nee, nog niet maar ik wil dat zeker een keer gaan doen. Ik hoor er eigenlijk alleen maar positieve verhalen over.

 8. Ik bestel best wel eens iets bij too good too go. Helaas doet er nog geen supermarkt in de buurt mee.. dat vind ik wel echt heel erg jammer.

 9. Nog nooit geprobeerd. Ik had er zelfs nog nooit van gehoord. Wel een mooi initiatief. Ik heb me aangemeld al denk ik niet dat ik er vaak gebruik van zal maken. Ik zit nu al te denken dat ik dan dus eerst die boodschappen moet gaan halen, dan moet bedenken wat we gaan eten en dan de rest moet gaan halen. Hm.

 10. Aah jullie hebben lekker veel waarde voor je geld gekregen! Dat is goed om te zien. Ik moet het ook eens uitproberen (weet niet of er veel vegan restaurants uit mijn buurt meedoen maar dat zou best weleens kunnen ;))

 11. Ik heb het tot nu toe uitgeprobeerd bij 4 verschillende winkels. De Coop was tot nu toe de best gevulde! En de Belgische bakker (ik woon bij de grens) was ook een succes. De minste vond ik tot nu toe Hema.

 12. Ik had er echt nog nooit van gehoord, maar wat een goed initiatief! Ik zal eens kijken of ze dat hier in de buurt ook hebben. Ik koop wel altijd bijvoorbeeld de oudste yoghurt als ik weet dat ik het voor de tijd op krijg. Mijn man koopt altijd het langst houdbare, maar dat is juist weer zonde. Behalve dus bij Too good to go 🙂

 13. Een heel goede oplossing tegen voedselverspilling.
  Goed om te lezen dat er ook wel vegetarische boxen zijn, want met een lactose-intolerantie en alleen kip/rund etend, heb ik het tot nog toe niet aangedurfd om een pakket te bestellen.

 14. Wat een ontzettend interessant artikel. Ik had weleens van zulke boxen gehoord, maar had het nog nooit uitgeprobeerd. Terwijl ik het initiatief echt ontzettend goed vind. Ik vind voedselverspilling zo erg. Gooi echt zelden iets weg en als ik het doe met pijn in het hart en lichte schaamte.

  Mijn vriend en ik lusten ook bijna alles. Ikzelf vooral. Alleen op het gebied van vlees hoeven we veel niet. Karbonades en kippenpootjes bijvoorbeeld, dat eten we nooit. Ik koop eigenlijk altijd bio-vlees de laatste jaren en verder eten we steeds vaker vega. Maar wat je zegt, je kunt het natuurlijk altijd weggeven. En ik ken zeker iemand die daar heel blij van gaat worden, dus dat komt altijd goed. Ga zo’n box eens proberen, je hebt me echt geïnspireerd!

 15. Vroeger..voor de 35% sticker en de duurzaamheid/klimaat bewustzijns cultus..kon ik nog gewoon ” dumpster diven ” en haalde ik deze spullen gewoon uit de container van de supermarkt.
  Later werd het ( heel terecht ! ) gedoneerd aan de voedselbank.Maar tegenwoordig weet de supermarkt de hippe duurzaamheids/klimaat prater dergelijke producten nog te verkopen voor €4,99
  Superslim natuurlijk.. Waarom doneren aan de onderkant van de maatschappij (die het hard nodig heeft ! ) Terwijl je het aan de bovenkant van de maatschappij kan slijten ( zodat zij hun schuldgevoel kunnen afkopen en tevens hun sociale face redden ) voor geld.

  • Het ligt natuurlijk wel wat ingewikkelder dan dat. Producten met een tgt-datum mogen daarna gewoon niet meer door de Voedselbank verspreid worden. En als je het op dezelfde dag aan hen zou doneren, dan zijn ze er logistiek niet op ingericht om het diezelfde avond nog te distribueren.

 16. Ik vind Too Good To Go een mooi initiatief! Heb er zelf één box van besteld bij Marqt en was er toen erg tevreden over. We wonen nu in een kleinere stad en merken dat hier minder winkels zijn die meedoen, waardoor het bemachtigen van een box ook lastiger is.

 17. We hebben een paar keer bij Bakker Bart een box gehaald maar dat kan je beter niet doen want die vallen erg tegen, en niet bij 1 maar bij alle 2.

 18. Vorige week bij Bakker Bart een pakket gescoord voor 5 euro. Ik liep naar buiten met een tas vol, winkelwaarde 18,50. Vandaag een verrassingspakket gescoord bij de Plus. Ook voor 5 euro. Mag ik morgen ophalen. Zo benieuwd. Het lijkt net Sinterklaas.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge