De leukste geocaches in Limburg (Nederland)

| 1 reactie

Een van mijn hobby’s is geocachen, een soort GPS-zoektocht naar allerlei verborgen “schatten” in de omgeving. O. en ik hebben er inmiddels al redelijk wat gevonden, waardoor we ook een lijstje met favorieten hebben. Niet elke geocache is even spectaculair, maar soms vind je echt pareltjes van verstopplekken die zeer de moeite waard zijn. Dit zijn de leukste geocaches in Limburg!

De leukste geocaches in Limburg

Geocachen in Noord-Limburg

Ben je in het centrum in Venlo? Dan moet je deze geniale geocache echt even gaan zoeken. Hij heet ‘gejat in Tübingen’, en dat is omdat de makers het idee daar hebben afgekeken. Het is inderdaad een superleuke manier om een geocache te verstoppen.

In Kloosterdorp Steyl (iets ten zuiden van Venlo) ligt de geocache-dichtheid aardig hoog. Er zijn veel caches te vinden die voor beginners goed te doen zijn. Zo is er bijvoorbeeld een hele serie met de naam Tegels Lijntje. Een van de caches die hierbij hoort ligt in de buurt van een botanische tuin, die gratis te bezoeken is en ook erg de moeite waard is!

De leukste geocaches in Midden-Limburg

Midden-Limburg is mijn thuishaven, dus voor deze regio heb ik extra veel aanraders! Ook hier werk ik van Noord naar Zuid.

Reuver

In Reuver (tussen Roermond en Venlo) vind je veel toffe geocaches. Zo is er een leuke, niet al te moeilijk te vinden geocache geplaatst bij de brandweer.

Ook heel tof vind ik de caches rondom Bo, een Welsh terrier die altijd mee mocht gaan geocachen met zijn baasjes. Als eerbetoon aan hun inmiddels overleden hond hebben ze een aantal caches gemaakt. Je kunt Bo’s route (ongeveer 6,5 km) volgen en/of op zoek gaan naar de losse caches. Bo’s verrassing is mijn favoriet, echt geniaal bedacht en gemaakt!

Asenray (geocaches voor doorzetters!)

Asenray ligt iets ten oosten van Roermond en ook hier kun je een aantal toffe caches vinden. Zo is er ‘Skippy Down Under’, waar veel mensen (inclusief O. en ik) een hele tijd tevergeefs zoeken, maar hij ligt er toch echt! Als je hem eenmaal hebt gevonden, begrijp je niet hoe je er al die tijd overheen keek…

Nog een geocache voor volhouders: ‘Op de uitkijk’. Een nanocache – de kleinste soort – in een uitkijktoren, dat is nogal een uitdaging. Mijn advies is om een lang persoon (minimaal 1,70) mee te nemen, anders is het vrijwel onmogelijk om hem te pakken te krijgen.

Geocachen in Roermond

In de bibliotheek van Roermond is een toffe binnencache te vinden. Weer eens wat anders! Deze geocache is goed te combineren met de multicache Toeristen in Roermond die je langs verschillende mooie plekken in het oude stadscentrum leidt.

Mijn derde favoriet in Roermond (1e Donderberg 3.0) ligt in een woonwijk een stuk buiten het centrum – ook niet de beste wijk van Roermond trouwens, haha – maar dit is wel echt een van mijn favorieten qua verstopplek. Ga er vooral even langs als je bijvoorbeeld op weg bent naar Nationaal Park De Meinweg.

Geocachen in de natuur van Midden-Limburg

In Nationaal Park De Meinweg (Herkenbosch) vind je de multicache ‘Over de Waalsberg’ (C62AXW). Dit is een klein rondje van 2 kilometer waarbij je langs een aantal mooie plekjes komt. Op al deze plekken moet je op zoek naar een cijfer voor de eindcache. Deze route is ook erg geschikt voor kinderen.

Daarnaast heeft Klein Geluk uit Roerdalen veel leuke puzzelcaches gemaakt. We moeten er zelf nog flink wat, maar leuk en uitdagend zijn ze zeker!

‘Weet jij waar ik woon?’ (GC1PF8M) is absoluut geen cache voor beginners. Je moet voor deze echt even flink gaan puzzelen, maar als je ‘m dan eenmaal door hebt… Episch!

Geocachen in Echt

Rond de plaats Echt (15 km ten zuiden van Roermond) liggen ook wat leuke caches verstopt. Bij het natuurgebied Kranenbroek kun je een multicache (rondje van 4 kilometer) doen, maar de allerleukste cache hier ligt bij de blokhut bij de parkeerplaats bij deze route. Daarvoor moet je echt even goed zoeken, maar daardoor is het des te leuker als je hem eenmaal te pakken hebt.

Geocaches in Zuid-Limburg

Beek

In Beek ligt ook een van onze favorieten: ‘De Auw Pastorie’. Erg leuk bedachte verstopplek!

Wijlre en omgeving

In de omgeving Gulpen/Wittem/Wijlre liggen aardig wat geocaches verborgen. Onze ultieme favoriet was ‘Recht voor je neus’. We waren een weekendje weg en besloten dat we voor de 100%-score gingen (alle geocaches die je gepland hebt vinden). De reacties bij deze geocache waren enthousiast, en dus zetten we stug door en zochten we toch wel bijna een uur. Maar mét resultaat!
De leukste geocaches in Limburg, de leukste geocaches in Zuid-Limburg

Geocachen in Epen/Vijlen

‘Mariagrot Vijlen’ is een multicache die je langs prachtige plekjes in de Zuid-Limburgse heuvels leidt, en dat in een rondje van slechts 2,5 kilometer! Tip: ga achteraf zeker even wat eten en/of drinken bij Het Hijgend Hert.

Als je toch in de buurt bent, maak dan ook nog even een stop bij deze bijzondere ballenbak. Inclusief prachtig uitzicht!

Wat zijn jouw favoriete geoaches in of buiten Limburg?

Eén reactie

  1. Hey Audrey,

    Wat een leuk blog. Wij cachen ook sinds een tijdje en we staan elke keer versteld van de mooie caches. Jammer dat ‘De Auw Pastorie’ offline is gehaald, we hadden hem graag eens gelogd. Het is ook niet zo ver vanaf ons, wij wonen in Landgraaf.

    Groetjes Bryan
    https://geomania.nl

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge