25x fijne kleine dingen in het leven

| 13 reacties

Saskia en Serge zongen het al: het zijn de kleeeeeine dingen die het doen, die het doen (sorry dat je dit liedje nu in je hoofd hebt). Het nummer mag dan extreem zoetsappig zijn, maar het is wel waar: er zijn genoeg minieme dingen in het leven die je heel blij kunnen maken. Dus hier komen ze: 25 fijne kleine dingen!bloesem

 1. Meezingen met je favoriete nummer, die ene bizar moeilijke hoge noot halen en dan héél even de illusie hebben dat je net zo goed bent als Beyoncé of Willemijn Verkaik
 2. Je favoriete speeltoestel van vroeger zien in een speeltuin waar niemand is, en dan besluiten dat je er nooit te oud voor bent. (In mijn geval: kabelbanen. Word ik helemaal wild van. Ik vlie-hieg!)
 3. Een megagroot chippie vinden in de zak en die dan al grijnzend opeten
 4. Hetzelfde geldt voor een heel groot hageltje tussen je hagelslag…
 5. Of zo’n lekkere dubbelgevouwen chocoladevlok (vlokken uit het pak eten is sowieso LIFE)
 6. Dat die baby, die bij iedereen een pruillip trok, jou opeens trakteert op de grootste glimlach ooit
 7. Als alle stoplichten precies op tijd op groen springen als je eigenlijk net iets aan de late kant was
 8. Precíés op tijd op de wc zijn
 9. Als het nét iets te warm is buiten en er dan een heerlijk briesje voorbij komt waardoor het opeens PERFECT is
 10. Of dat als je geen jas bij je hebt en het friggin’ koud blijkt te zijn de zon opeens begint te shinen alsof haar leven er vanaf hangt
 11. Zien dat iemand hulp nodig heeft en dan als een superheld (oké, soort van) te hulp kunnen schieten
 12. Je favoriete product eerst niet kunnen vinden in de supermarkt, en het dan opeens tóch zien liggen – mét een kortingssticker erop. Hoera!
 13. Een nieuw recept uitproberen en dat het dan perfect lukt
 14. Dat alle winkels dicht zijn, je enorm cravet naar iets, de koelkast open doet en dat precies datgene waar je zin in had vinden, terwijl je dacht dat het op was
 15. Thuiskomen en een hyperenthousiast huisdier aantreffen
 16. Als je net wilt aansluiten bij een heel drukke kassa terwijl je toch al half sterft van de honger, en precíés dan de verlossende woorden “kom maar naar kassa 2!” horen
 17. In de kringloopwinkel iets vinden dat jouw naam schreeuwt en dat echt een megagoede deal is
 18. Als het keihard begint te regenen, nét nadat je naar binnen bent gelopen op je plek van bestemming
 19. Een onverwacht kaartje of cadeautje krijgen
 20. Online leuke interacties hebben met mensen, waardoor het voelt alsof je er een hele virtuele vriendenkring voor je is
 21. Je haar dat perfect zit zonder dat je er ook maar íéts voor hebt hoeven doen
 22. Een sporttraining waarbij alles lukt en je je onoverwinnelijk en superfit voelt. Laat dat Olympisch goud maar komen!
 23. Het moment waarop je bh uit kan
 24. Zuchtend naar boven lopen omdat je je bed nog moet opmaken, en dan ontdekken dat je geliefde dat al heeft gedaan (liefde voor Vriend O.!)
 25. Parkeerplaatsen met veel ruimte, zodat je je auto heel makkelijk in een goede wegrijmodus kan zetten

13 reacties

 1. Heb de grote fout gemaakt om het lied te openen en deze zit nu inderdaad nog wel eventjes in mijn hoofd, bedankt! Ik kan ook zó blij worden van deze kleine geluksmomentjes.

 2. Wat een heerlijk blij lijstje! En JAAAAAA, vlokken uit pak en dan ook nog zo’n verfrommeld, dik exemplaar. Bijna dagelijks sta ik wel bij de kast met vlokken ;).

 3. Ha wat een leuk artikel en een heel fijn lijstje! Veel punten zijn voor mij heel herkenbaar. Hyperenthousiaste huisdieren zijn altijd leuk. Dat is mijn dagelijkse blije momentje 🙂 En ik moest wel lachen om de dubbele vlok. Ik weet nog hoe enthousiast ik daar als kind van kon worden.

 4. Nu moet ik ook opeens denken aan de funnies in de hagelslag. Je hebt veel herkenbare momenten opgesomd. Heerlijk van die kleine geluksmomentjes.

 5. Die van de bh vind ik leuk. Dat is inderdaad wel heel prettig!

 6. Groene stoplichten en producten met sticker ik ben het helemaal met je eens. Alleen die kabelbaan had ik wel willen zien;)

 7. Ik sluit mij bij Liesbeth aan.Die kabelbaan had ik wel willen zien. 😉

 8. Jaaa grote chippies! Wat een ultiem geluksmomentje is dat, haha!

 9. Wat een fijn lijstje. Ik vind het ook altijd zo leuk om online contact te hebben met lezers en bloggers. En mijn hamstertje vrolijkt me ook elke ochtend weer op.

 10. Mooie lijst! Wel bijzonder dat ik bijna tien jaar ouder ben dan jij en dat ík dat liedje van Saskia en Serge niet ken (is er toch nog iets gelukt in mijn opvoeding ;-))

  Nummer 21 heb ik best vaak nu ik heb ontdekt dat hoe minder ik met mijn haar doe na het douchen, hoe beter het zit 🙂 En ja, dat plassen… zo fijn!

 11. Heerlijk lijstje! Wie het kleine niet eert…

 12. Hahaha, ik heb tijdens het lezen van dit lijstje heel vaak met mijn hoofd geknikt, heerlijk! Ahh en vooral die baby’s, vlokken en dat het bed is opgemaakt: heerlijk!

 13. Nu heb ik echt zin in vlokken.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge